Russell Brand

Komiek, acteur en presentator met RE:BIRTH tour naar AFAS Live.

Komiek, acteur, presentator, columnist, podcastmaker en een zeer uitgesproken activist: stilzitten is niet weggelegd voor de flamboyante Russell Brand. Op 20 februari 2018 staat Brand in het kader van zijn ‘RE:BIRTH’ tour in AFAS Live, Amsterdam. Brand is in RE:BIRTH bikkelhard over zijn eigen (politieke) optredens en de show wordt in zijn totaliteit geroemd om de zelfspot die de Brit heeft – hij wordt “genadeloos en enorm grappig” genoemd.

Sinds 2003 verblijdt Brand miljoenen Britten met zijn grappen, streken en uitspraken die niet altijd zonder controverse zijn, maar dat past bij de ‘tongue in cheek’-mentaliteit waar Brand in uitblinkt. De 42-jarige Engelsman leende zijn stem uit voor films als Despicable Me en Trolls, mocht diverse MTV Music Awards-shows hosten, schreef diverse (kinder)boeken en gooide hoge ogen met zijn een na laatste standup-show ‘Messiah Complex’ waarin advertenties, drugsverslaving en beroemde activisten centraal stonden.

Met RE:BIRTH gaat Brand het dichter bij zichzelf zoeken. Zaken als moderne media en politiek zal hij niet onbesproken laten, maar ook zijn kijk op seks, de dood en het vaderschap (hij werd vorig jaar voor het eerst vader) komen aan bod. Zelf zegt hij over de show: “Hoe maken we zin van de onzin in ons leven als we ouders worden? Wat ga ik mijn dochter vertellen over conformiteit en verantwoordelijkheid? Wat gaat er gebeuren als ze opgroeit en steeds meer op mij gaat lijken, of, erger nog; gaat daten met iemand die op mij lijkt?”

Website iNews roemt RE:BIRTH en schrijft over de show ‘Brand schittert op zijn best’ en de Londense krant de Evening Standard schrijft ‘De charismatische ster is terug met een enorm vermakelijke show’. The Guardian is te spreken over Brand’s radicaal-idealistische kijk op de wereld en zijn constante buiten het kader denken.

Maar naast alle ‘zwaardere onderwerpen’ neemt Brand ook de ruimte voor wat improvisatie, zal hij absoluut de nodige interactie aangaan met het publiek en zal hij niet alleen op je lachspieren werken, maar zet hij je ook zeker aan tot denken. Een show van een ster die je zeker niet wil missen.