The Analogues

The Analogues releasen MAGICAL MYSTERY TOUR LIVE.

Op 8 december, precies 50 jaar na de officiële albumrelease van The Beatles brengen The Analogues het album Magical Mystery Tour Live uit. Opgenomen tijdens de Magical Mystery Tour theatertour waarbij het publiek klassiekers als Strawberry Fields Forever, Penny Lane en All You Need Is Love voor het eerst in al hun analoge schoonheid tot leven hoorde komen. Na Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band Live (1 juni 2017), is dit het tweede live album van The Analogues dat uitkomt bij Universal Music.
Ondertussen wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de nieuwe tour. The Analogues spelen ‘The White Album Live by The Analogues’ show vanaf januari 2018 in Nederlandse theaters.

De afgelopen jaren heeft de Nederlandse band The Analogues succesvol door Nederland getourd met hun live vertolkingen van The Beatles’ albums Magical Mystery Tour en Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Na het Concertgebouw en Carré was een absoluut hoogtepunt de show afgelopen zomer in Ziggodome, waar beide meesterwerken integraal werden gespeeld.

The Analogues zijn Bart van Poppel, Diederik Nomden, Jac Bico, Jan van der Meij en Fred Gehring. Om de authentieke Beatles sound zo goed mogelijk te benaderen worden ze ondersteund door strijkers en blazers en natuurlijk door hun zeldzame collectie vintage instrumenten, speciaal uit de hele wereld bijeengebracht.

The Beatles zelf hebben het complexe en gelaagde studiogeluid van Magical Mystery Tour nooit live uitgevoerd. The Analogues hebben dit bijna 50 jaar later, alsnog gedaan. Zo puur en natuurgetrouw als het maar kan of: “onwaarschijnlijk goed”, volgens Leo Blokhuis.

In februari 2018 zal Magical Mystery Tour Live ook op vinyl worden uitgebracht.

1 december 2017

www.theanalogues.net