Beth Hart & Joe Bonamassa

Beth Hart & Joe Bonamassa brengen hun nieuwe album ‘Black Coffee’ uit.

Het album bevat bekende songs van o.a.: Edgar Winter, Ray Charles, Etta James, Steve Marriot, Ella Fitzgerald, Peggy Lee, Lucinda Williams en LaVern Baker.

Het is inmiddels 4 jaar geleden dat Seesaw uitkwam dus het was weer de hoogste tijd dat de 2 topmuzikanten opnieuw de krachten gingen bundelen. Beiden hebben in de tussentijd enorm succes gehad met hun solo carrieres en Joe ook nog met Black Country Communion en er was eindelijk weer tijd om de agenda’s op elkaar aan te laten sluiten en een nieuw album op te nemen met 10 pareltjes uit de soul catalogus. Dit leidde tot Black Coffee die uitkomt uit op 26 januari.

Met producer Kevin ‘The Caveman’ Shirley (Joe Bonamassa, Led Zeppelin, Black Crowes, Aerosmith, Iron Maiden, Rush) achter de knoppen in Studio at the Palms, Las Vegas en met de hulp van Anton Fig (Drums/Percussion), Ron Dziubla (Saxophone), Lee Thornburg (Horn Arrangements/Trumpet/Trombone), Reese Wynans (Keyboards), Michael Rhodes (Bass), Rob McNelley (Rhythm Guitar), Paulie Cerra (Saxophone), Mahalia Barnes (Backing Vocals), Jade Macrae (Backing Vocals) en Juanita Tippins (Backing vocals) werden er hommages gebracht aan songs van Edgar Winter, Etta, James, Ike & Tina Turner/Steve Marriot, Ella Fitzgerald, Lil’ Green, LaVern Baker, Howlin’ Wolf, Lucinda Williams en Waldeck.

Shirley over de sessies die leidden tot Black Coffee: “We’re trying not to dig into a playbook that’s been done many times, which is the old soul classics. We try and find a different spin on it; originally, it was about trying to find some songs that people didn’t know at all and bring them back to people’s attention.”

Beth Hart & Joe Bonamassa – Black Coffee – Official video