Bevrijdingsfestival Den Haag

Elfde editie Bevrijdingsfestival Den Haag.

 

Exact honderd dagen voor de elfde editie van het Bevrijdingsfestival Den Haag zijn de eerste namen bekend van artiesten die dit jaar naar het Malieveld komen om – samen met naar verwachting 75.000 mensen – de vrijheid te vieren.

Bevrijdingsdag wordt op zaterdag 5 mei gevierd met een breed scala aan concerten, lezingen, stand-up comedy, interviews en andere activiteiten. Wij beseffen op deze dag dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, dat het de verantwoordelijkheid is van iedereen om vrijheid in stand te houden en te delen.

Naast het hoofdpodium bestaat het Bevrijdingsfestival Den Haag uit het Sena Performers Stage, het Plein van de Vrijheid, het Vfonds Busplatform, de Haags Hiphop Centrum Area en de All-4-Music Dance Area. Het complete programma van het Bevrijdingsfestival Den Haag wordt in maart bekendgemaakt.

DI-RECT
Slotact op het hoofdpodium is dit jaar de groep DI-RECT. De Haagse rockband staat al ruim zestien jaar aan de Nederlandse top en kan leunen op een flinke reeks radio- en live-klassiekers. Voor het vorig jaar verschenen album ‘Rollin’ With The Punches’ lijkt de band zichzelf opnieuw te hebben uitgevonden. De nieuwe sound is dansbaar en opzwepend. De oude soul en funk spat er werkelijk vanaf. Het Bevrijdingsfestival Den Haag is trots op de komst van deze Haagse helden naar het Malieveld.

CANDY DULFER
Candy Dulfer staat bekend om haar krachtige, energieke live-concerten. Ze werkt(e) samen met de beroemdste sterren (waaronder Beyoncé, Prince, Aretha Franklin, Blondie, Maceo Parker, Dave Stewart en Van Morrison), speelt met haar band over de hele wereld in uitverkochte zalen en op de grootste festivals, ontving een Grammy Award nominatie voor haar debuutalbum ‘Saxuality’, verkocht miljoenen albums wereldwijd en scoorde meerdere hits, waaronder in de USA. Vorig jaar verscheen haar biografie ‘Sax, Candy & rock-‘n-roll’

RONDÉ
De groep RONDÉ is hard op weg een plek in de top van de Nederlandse popmuziek te veroveren. De indiepopband ontstond in 2014 op de Herman Brood Academie. Met de debuutsingle ‘Run’ werd meteen een vette hit gescoord en de eretitel 3FM Serious Talent in de wacht gesleept. Begin 2017 verscheen het gelijknamig debuutalbum, ‘RONDÉ’. Vijf letters. Vijf bandleden. In de drie jaar van hun bestaan hebben ze zich ontwikkeld tot een wolfpack. De groep valt op door de melancholie in haar songs, maar ook door de sensualiteit van zangeres en frontvrouw Rikki.