Dilana Smith

Rockfenomeen zet JJ Music House op stelten.

Het blijft een podiumbeest, singer-songwriter Dilana (Smith). Afgelopen vrijdag 16 februari was ze even in het, zoals altijd, afgeladen JJ Music House in Zoetermeer te vinden. De publieke belangstelling was enorm, dus was er vlak voor haar optreden al geen doorkomen meer aan.

Dilana Smith (Johannesburg, 10 augustus 1972), is een onvervalste rockster met een enorme berg aan ervaring. Ze heeft twee Top 40-hits op haar naam staan en is ook ver buiten de Nederlandse landsgrenzen bekend. De van oorsprong Zuid-Afrikaanse  rockster reist de hele wereld over voor de muziek.

Interactie

En wat een geweldige performance!

Anderhalf uur lang vette rock met Dilana, Bonne v.d. Wal (basgitaar, achtergrondzang), Jeff Zwart (guitars) en Niels Voskuil (Drums) om stil van te worden. En dat gaat niet. Vanaf de allereerste song (Mic Drop/Solid Gold) wordt al snel duidelijk dat Dilana niet alleen een geweldige zangeres is. Ook als entertainer is ze een topper. Ze beweegt van links naar rechts over het podium en heeft veel interacties met haar publiek. En hoe vol JJ Music House ook is, dat weerhield haar niet, om ook even zingend het publiek in te lopen. Deze onvervalste rockster weet als geen ander om van haar performance altijd een echt spektakelstuk te maken!

Hits

Velen zullen nog haar optreden herinneren tijdens het Radio 538 programma ‘Evers Staat Op’ in het Olympische Sydney. ‘Wonderfool’ (2009) werd door de Nederlanders in de harten gesloten en inmiddels zijn andere nummers als ‘Breakfast in Central Park’, ‘Do You Know’ en ‘To All Planets’ stevige hits geworden.

Nummers

Vrijwel alle songs deze avond zijn afkomstig van één van Dilana’s albums. Maar natuurlijk wordt ook de kortgeleden uitgebrachte single ‘Roxanne’ gespeeld, die Dilana’s succesvolste cover (van ‘The Police’) tijdens haar ‘Voice’ deelname was. Ook o.a. ‘My Drug’, ‘Somebody Else’ ontbraken niet.

‘The Voice’ 2016

Spraakmakend werd zij met haar deelname in 2016 aan The Voice of Holland (waar zij helaas door stemproblemen te vroeg uitviel). Na afloop van Dilana’s auditie knielde Waylon voor haar, en wellicht heeft dit destijds de doorslag gegeven bij Dilana, om voor Waylon te kiezen als haar coach. Haar dochtertje, dat spontaan een liedje begon te zingen op Nederlands grootste televisiepodium, maakte destijds ook veel emoties los bij het publiek. Tijdens de Knock-out fase kreeg Dilana heel erg last van haar stem, maar ze heeft zich door het liedje ‘It Must Have Been Love’ geknokt. Uiteindelijk nam het één na laatste talent, Jordan Roy, haar plek in en was Dilana’s ‘Voice’ avontuur daarmee geëindigd. Maar niet getreurd, want deze Rockster had ‘The Voice’ helemaal niet nodig om een rockfenomeen op de Nederlandse en buitenlandse poppodia te worden. Dat blijkt maar weer!

Meer info: https://www.jjmusichouse.nl/

Fotografie en tekst: Jerrold Mallee