Janis Ian

Singer-songwriter voor eenmalig optreden naar TivoliVredenburg.

Amerikaanse zangeres, songwriter en auteur Janis Ian komt deze zomer naar Nederland voor een éénmalig optreden in TivoliVredenburg. Op woensdag 8 augustus 2018 speelt de nog altijd immens populaire zangeres haar solovoorstelling ‘An Evening With… Janis Ian’. Ian treedt op in een intieme setting, solo met haar akoestische gitaar, en zingt de mooiste nummers uit haar omvangrijke muzikale oeuvre.

Met een carrière van meer dan 50 jaar is Janis Ian een van de meest gevierde iconen van de 20ste eeuw. Nadat ze als tiener doorbrak in de Amerikaanse folkscene van de jaren ‘60 schreef ze in de jaren ‘70 haar bekendste nummers ‘At Seventeen’, ‘The Other Side of the Sun’ en ‘Fly Too High’ en vestigde ze haar naam definitief met als handelsmerk haar intieme, persoonlijke en vaak maatschappijkritische teksten.

Haar liedjes leverden Janis meerdere Grammy nominaties op en zijn door de jaren heen opgenomen door artiesten als Cher, John Mellencamp, Celine Dion, Hugh Masakela, Nana Mouskouri, Charlie Daniels, Nina Simone en Roberta Flack.

Sinds haar laatste bezoek in 2011 is Janis niet meer in Nederland geweest en naast haar optreden op het gerenommeerde folkfestival in Cambridge (UK) blijft dit voor nu haar enige show in Europa.

In mei brengt Sony Music vijf albums uit de Janis Ian catalogues opnieuw uit op vinyl.

Ticketverkoop start vrijdag 23 februari om 10.00 uur via de websites van Tivoli Vredenburg en www.ticketmaster.nl

21 februari 2018

www.janisian.com