LIFE I LIVE 2018

Haags muziekfestival kondigt bekende namen aan.

Haags muziekfestival op 26 en 27 april a.s. bevestigt o.a. komst van Roxeanne Hazes, Tim Knol, Gallowstreet, Andy Frasco, EUT, Death Alley en The Homesick

Op Koningsnacht en Koningsdag staat de Hofstad traditiegetrouw in het teken van het groots opgezette festival THE LIFE I LIVE. De organisatie maakt vandaag de eerste 15 namen bekend van het gratis toegankelijke muziekfestival in de Haagse binnenstad. Verspreid over een kleine tiental podia staan op de planken: Roxeanne Hazes, Tim Knol, Death Alley, The Homesick, Andy Frasco (US), Kornél Kovács (HU/SE), Gallowstreet, EUT, Koffie, Evil Empire Orchestra (BE), Bon Voyage Organisation (FR), The Yawpers (US), Batobe, Dr. Meraki en Dazion. Uiteindelijk worden in totaal ruim 50 artiesten aangekondigd voor THE LIFE I LIVE.

THE LIFE I LIVE
Voor de tweede achtereenvolgende keer vindt THE LIFE I LIVE plaats op zowel Koningsnacht als Koningsdag. THE LIFE I LIVE biedt jaarlijks een muzikaal avontuur met een breed palet aan stijlen: indiepop, hiphop, rock, soul, funk, world, elektronica, dance en de meest ondenkbare crossovers. Het festival staat dan ook bekend als muzikale ontdekkingsreis waarbij verrassing, sfeer en feestelijkheid hand in hand gaan. De Haagse worteling van THE LIFE I LIVE wordt gekoesterd. Zo is de naam van het evenement ontleend aan de hit ‘The Life I Live’ van Q65, de eigenwijze Haagse band uit de jaren ‘60. Daarnaast krijgen de jongste lokale talenten de kans om te shinen in de Skooltainer en kent het programma traditioneel veel Haagse bands. THE LIFE I LIVE wordt in 2018 voor de achtste achtereenvolgende keer georganiseerd.

FESTIVALTERREIN GEWIJZIGD
Vanwege bouwwerkzaamheden op het Noordeinde en het Spuiplein is het festivalterrein dit jaar anders opgezet. Tijdens Koningsnacht verrijzen er podia op de Grote Markt, het Plein, de Hofplaats, de Plaats, het Buitenhof, het Kerkplein en komen er twee podia op het Lange Voorhout. Op Koningsdag blijft een deel van de muziekpodia staan en transformeert de Grote Markstraat in een avenue waar in ‘containerstages’ lokaal talent het publiek zal verrassen. Tijdens Koningsdag zijn de winkels in de binnenstad geopend.

ROXEANNE HAZES
Een van de smaakmakers van het festival wordt zonder twijfel Roxeanne Hazes. La Hazes staat momenteel volop in de spotlights dankzij de overstap van het levenslied naar een hippe mix van indie, pop en R&B. Gewapend met een verse Edison voor haar album ‘In Mijn Bloed’, rolt de zwangeres Den Haag daarmee gegarandeerd op.

2018 wordt het jaar van EUT! Muziekplatform 3voor12 riep ze uit tot beste act van de recente editie van Noorderslag en nog maar enkele maanden geleden voltooiden de Amsterdammers hun onbetwiste Popronde-zegetocht. Met hun supercatchy maar gespierde rock zullen deze piepjonge rasmuzikanten ook THE LIFE I LIVE overtuigen van hun kunnen.

 

FEEST AAN ZEE
THE LIFE I LIVE is tevens onderdeel van de programmering van Feest aan Zee, 200 jaar badplaats Den Haag – Scheveningen. In 1818 bouwde Jacobus Pronk het eerste badhuis op Scheveningen. Dit jaar biedt de stad haar inwoners en bezoekers een zee aan festiviteiten. De badplaats staat in de spotlights en de hele stad feest mee met festivals, exposities en voorstellingen.

 (Fotocredit: Sebastiaan van Denzel)