Cabbage

DEBUUTALBUM “NIHILISTIC GLAMOUR SHOTS’ UIT OP 30 MAART.

CABBAGE BRENGT DEBUUTALBUM “NIHILISTIC GLAMOUR SHOTS’ UIT OP 30 MAART VIA BMG

‘Nihilistic Glamour Shots’ is het debuutalbum van Cabbage en komt uit op 30 maart via BMG. Het door James Skelly en Rich Turvey (Blossoms, The Coral, She Drew The Gun) geproduceerde album is opgenomen in de Parr Street Studios in Liverpool en bevat de huidige single ‘Arms Of Pleonexia’.

Op ‘Nihilistic Glamour Shots’ bevestigt Cabbage nog maar eens dat ze een van de meest genuanceerde bands zijn van dit moment. Ze hebben zowel politieke standpunten als grootse refreinen hoog in het vaandel staan, net zoals hun voorbeelden GG Allin, Genesis P Orridge en Butthole Surfers. ‘Nihilistic Glamour Shots’ is een overweldigende ervaring; van de hectische opening salvo’s van ‘Preach To The Converted’, ‘Arms Of Pleonexia’ en ‘Molotov Alcopop’, via ‘Perdurabo’s drassige blues en de wilde funk van ‘Exhibit A’ tot aan de verwoestende zeven-minuten finale van ‘Subhuman 2.0’. Er zijn weinig andere bands te vinden die een prachtig, aanstekelijk 2 minuten durend liedje kunnen schrijven en het dan ‘Obligatory Castration’ noemen.

Hoewel Cabbage al een dubbel vinyl compilatie uitbracht van hun eerste drie EP’s met de briljante titel ‘Young, Dumb And Full Of… Cabbage’ op Record Store Day in 2017, is ‘Nihilistic Glamour Shots’ toch echt hun debuutalbum. Met het album ‘Nihilistic Glamour Shots’ valt de band op om de juiste redenen. Meer idealistisch dan dit wordt muziek niet.

De tracklist van ‘Nihilistic Glamour Shots’:

Preach To The Converted
Arms Of Pleonexia
Molotov Alcopop
Disinfect Us
Postmodernist Caligula
Exhibit A
Celebration Of A Disease
Perdurabo
Gibraltar Ape
Obligatory Castration
Reptiles State Funeral
Subhuman 2.0

Cabbage werd opgericht in Mossley, vlakbij Manchester, in November 2015. Sinds het verschijnen van hun eerste EP ‘Le Chou’ in 2016 wordt er reikhalzend uitgekeken naar het debuutalbum. De band heeft tot nu toe 36 liedjes uitgebracht en meer dan 200 shows gespeeld. De band bracht in totaal 5 EP’s uit, en daarop is te horen dat ze qua sound een flinke ontwikkeling hebben doorgemaakt. Maar pas op het op 30 maart te verschijnen debuutalbum is de ruwe live sound van hun shows eindelijk goed vastgelegd.

In april doet de band een tour door de UK; er zijn ook plannen voor een Europese tour.

In Nederland speelden ze reeds op London Calling en Down The Rabbit Hole.

’ is het debuutalbum van Cabbage en komt uit op 30 maart via BMG. Het door James Skelly en Rich Turvey (Blossoms, The Coral, She Drew The Gun) geproduceerde album is opgenomen in de Parr Street Studios in Liverpool en bevat de huidige single ‘Arms Of Pleonexia’.

Op ‘Nihilistic Glamour Shots’ bevestigt Cabbage nog maar eens dat ze een van de meest genuanceerde bands zijn van dit moment. Ze hebben zowel politieke standpunten als grootse refreinen hoog in het vaandel staan, net zoals hun voorbeelden GG Allin, Genesis P Orridge en Butthole Surfers. ‘Nihilistic Glamour Shots’ is een overweldigende ervaring; van de hectische opening salvo’s van ‘Preach To The Converted’, ‘Arms Of Pleonexia’ en ‘Molotov Alcopop’, via ‘Perdurabo’s drassige blues en de wilde funk van ‘Exhibit A’ tot aan de verwoestende zeven-minuten finale van ‘Subhuman 2.0’. Er zijn weinig andere bands te vinden die een prachtig, aanstekelijk 2 minuten durend liedje kunnen schrijven en het dan ‘Obligatory Castration’ noemen.

Hoewel Cabbage al een dubbel vinyl compilatie uitbracht van hun eerste drie EP’s met de briljante titel ‘Young, Dumb And Full Of… Cabbage’ op Record Store Day in 2017, is ‘Nihilistic Glamour Shots’ toch echt hun debuutalbum. Met het album ‘Nihilistic Glamour Shots’ valt de band op om de juiste redenen. Meer idealistisch dan dit wordt muziek niet.

De tracklist van ‘Nihilistic Glamour Shots’:

Preach To The Converted
Arms Of Pleonexia
Molotov Alcopop
Disinfect Us
Postmodernist Caligula
Exhibit A
Celebration Of A Disease
Perdurabo
Gibraltar Ape
Obligatory Castration
Reptiles State Funeral
Subhuman 2.0

Cabbage werd opgericht in Mossley, vlakbij Manchester, in November 2015. Sinds het verschijnen van hun eerste EP ‘Le Chou’ in 2016 wordt er reikhalzend uitgekeken naar het debuutalbum. De band heeft tot nu toe 36 liedjes uitgebracht en meer dan 200 shows gespeeld. De band bracht in totaal 5 EP’s uit, en daarop is te horen dat ze qua sound een flinke ontwikkeling hebben doorgemaakt. Maar pas op het op 30 maart te verschijnen debuutalbum is de ruwe live sound van hun shows eindelijk goed vastgelegd.

In april doet de band een tour door de UK; er zijn ook plannen voor een Europese tour.

In Nederland speelden ze reeds op London Calling en Down The Rabbit Hole.