Chef’Special

Band brengt zelf geregisseerde videoclip uit.

Chef’special op 538 Koningsdag in Breda [fotocredit Harold Versteeg | PhotoFresh.nl]

Chef’Special heeft een video gemaakt voor het nummer ‘Nicotine’. Het liedje werd afgelopen week verkozen tot ‘Alarmschijf’ bij 538 en was eerder al ‘Vavorite’ bij Radio Veronica. De videoclip is opgenomen in Rotterdam, Haarlem en Berlijn en is geregisseerd door gitarist Guido Joseph.
Directed by Guido Joseph

Gitarist en regisseur van deze videoclip Guido Joseph zegt hierover: “De tekst van het liedje is heel direct en eerlijk. Het leek ons mooi daar een clip bij te maken waarin wat meer ruimte overblijft voor interpretatie van de kijker. Hierbij hebben we geprobeerd het gevoel te verbeelden dat door de tekst wordt opgewekt, in plaats van de tekst letterlijk te vertalen naar een scenario. Het beeld versterkt de song en vice versa doordat de focus op de muziek blijft maar er tegelijk een eigen verhaal verteld wordt in de video”.

Vorige maand won Chef’Special nog een Edison Award voor het beste album in de categorie Pop. ‘Nicotine’ is afkomstig van ‘Amigo’, het derde studio-album van Chef’Special, dat begin vorig jaar verscheen. De band scoorde eerder hits met de nummers ‘Amigo’ en ‘Try Again’. Het album werd met goud bekroond en de band verzorgt vanaf deze week een uitverkochte clubtour in de zalen: TivoliVredenburg, 013 en de Oosterpoort. Op 15 december geeft de band een afsluitende show in de AFAS live. Tickets zijn te verkrijgen via www.chefspeciallive.nl.

Foto: Harold Versteeg