Editors

Editors gedreven en boeiend in Ziggo Dome.

Editors in de ZiggoDome Amsterdam [fotocredit Harold Versteeg | Hollandse Hoogte]

Gisteravond stond rockformatie Editors in de uitverkochte Amsterdamse Ziggo Dome voor een uitzinnig publiek.

De band onder leiding van de charismatische Tom Smith heeft in de loop der jaren een flinke groei doorgemaakt. Klein begonnen, trekken ze tegenwoordig alleen nog maar grote zalen en stadions. Dit jaar staan ze voor de derde keer als headliner op Pinkpop. Terecht want Editors heeft een uitstekende live reputatie. Dat bewezen ze gisteren wederom in Amsterdam, waar songs als An End has a Start, The Racing Rats en Munich een prominente plek kregen naast bijvoorbeeld de single Magazine van het laatste album Violence en het mooie, akoestisch gespeelde No Sound but the Wind.

Fotografie: Harold Versteeg