Fair Beyond Fair

Benefiet in JJ Music House groot succes.

– DE BENEFIET voor Barry van Jole op 16 maart jl. in JJ Music House, georganiseerd door de Zoetermeerse organisaties PTM Fotografie, PicAPoint én Facility MPS, was een daverend succes.

Deze werd georganiseerd, om Barry een hart onder de riem te steken. Want deze onder meer als prille ondernemer en zelfstandige werkzaam in ‘Beyond Sound’, werd gedupeerd door de tegenvallende bezoekersaantallen en een faillissement van de organisatie van de Winterfair Zoetermeer.

Ook voor Barry dreigde nu een faillissement. Als professioneel geluidsman tijdens de concerten bij JJ Music House inmiddels niet meer weg te denken, wordt Barry op handen gedragen door artiesten én publiek. Zo geweldig en hartverwarmend is het dan, als 4 vooraanstaande bands geheel vrijwillig het toegestroomde publiek de hele avond volledig uit hun dak laat gaan om er zo een fantastisch feest van te willen maken. De Brilloos, Big Caz & the Bobs, MPac en Superfly, Capriccio en een weergaloos optreden van Dilana met Mpac. Ja, want zelfs ook Dilana heeft de moeite genomen, om hier een gratis spetterend optreden neer te zetten met Mpac. Zij speelden allen de sterren van de hemel.

Het werd een echte benefiet, waaraan velen hun steentje wilden bijdragen. Zo was daar Sander van den Berg van Sander Graphypics bijvoorbeeld, die spontaan een flessenactie startte en daarmee ruim 45,= euro ophaalde. JJ Music House, inmiddels uitgegroeid tot dé muzikale toplocatie van Zoetermeer en omstreken, heeft er zelf ook alles aan gedaan om er een spetterende avond van te maken. Een aangebouwde partytent met de 3 dj’s (Bob, Cornelis en Jeffrey) was een uitgelezen mogelijkheid om meer ruimte te creëren in een gezellige ambiance voor het toegestroomde publiek.

Rond de klok van half één werd de uiteindelijke stand bekend gemaakt van de donaties van alle bezoekers deze avond. Hoe hartverwarmend is het dan ook, wanneer de publieke belangstelling zo groot is en samen zo gul hebben gedoneerd, dat er uiteindelijk een bedrag is opgehaald van maar liefst 3971,45 ! Dan weet je, dat ook een ingetogen Barry even niet meer weet wat hij moet zeggen. Zichtbare ontroerd werd hij het podium opgetrokken om even later de cheque in ontvangst te nemen.

Voor de mensen die niet in de gelegenheid zijn geweest om te komen maar toch nog willen doneren, is het volgende rekeningnummer vrijgemaakt: NL32 KNAB 0256 0430 51 – tnv – Partytainment o.v.v. ” Benefiet Barry”. Dus er kan nog steeds gedoneerd worden!

Foto’s en tekst: Jerrold Mallee Photography