Golden Earring Live On The Beach

Strandconcert Live on the Beach met Golden Earring.

6 september Scheveningen strand

De band Golden Earring zal deze zomer een groot concert geven op het strand van Scheveningen, dit werd door Cesar Zuiderwijk bekend gemaakt in de Veronica Ochtendshow met Giel. Het strandconcert vindt plaats op donderdag 6 september. Op het Scheveningse strand kunnen bezoekers van Live on the Beach met de voeten in het zand en uitzicht op zee genieten van Golden Earring.

Het is niet de eerste keer dat Golden Earring een concert op het Scheveningse strand geeft, in 1986 gaven ze hier een legendarisch concert. Ook in 2016 was het Live on the Beach strandconcert een groot succes, waardoor de bandleden besloten ook dit jaar terug te keren naar deze geliefde plek voor een concert.

Het is dit jaar 45 jaar geleden dat Golden Earring het nummer ´Radar Love´ uitbracht. Eind augustus 1973 kwam dit nummer binnen in de Nederlandse Top 40 en bereikte op 15 september 1973 de nummer één positie. Het nummer betekende de internationale doorbraak van de band. Radar Love zorgde voor nummer één noteringen in o.a. België, Duitsland en Engeland. In Amerika stond het nummer zelfs 20 weken in de Billboard Hot 100. Nog steeds is ´Radar Love´ een veel gedraaide song. Het werd onlangs zelfs nog de soundtrack van de actiefilm Babydriver.

Cesar Zuiderwijk: Voor ons blijft het Scheveningse strand een te gekke plek om te spelen. De laatste keer in 2016 ´ging het dak eraf´ en het moet wel heel raar lopen als dat nu niet weer gaat gebeuren.

Fotografie: Live On The Beach