Monsta X

K-pop hitsensatie voor concert naar AFAS Live.

De Zuid-Koreaanse K-popgroep Monsta X komt op 20 juni in het kader van hun wereldtour naar AFAS Live, Amsterdam. De populaire groep bestaat uit zeven leden: Shownu, Wonho, Minhyuk, Kihyun, Hyungwon, Jooheon en I.M en debuteerde in 2015 bij recordlabel Starship Entertainment met het nummer Trespass. Ook buiten Zuid-Korea hebben de jongens immens veel fans. Naast Amsterdam doet de groep enkel Londen en Madrid aan tijdens deze tour. De kaartverkoop start op 11 april om 12:00 uur via Ticketmaster.

몬스타엑스 of zoals we in Nederland schrijven Monsta X is in drie jaar opgeklommen van ‘rookie’ K-pop tot een talentvolle, bekroonde popgroep met dank aan hun immer groter wordende fandom, ook wel ‘Monbebes’ genoemd. Sinds het debuut in 2015 is de muziekstijl van de heren lastig in een hokje te stoppen. De meest recente EP, The Code, bevat zeven nummers die variëren van funk naar trop-house en ballads. Ook zijn duidelijk de EDM en R&B invloeden te horen. In januari wonnen zij in hun thuisland de prestigieuze Golden Disc Award en Seoul Music Award voor ‘Discovery of the Year’. Internationaal werden ze genomineerd voor een Teen Choice Award voor ‘Choice International Artist’.

MyMusicTaste
In 2017 gingen de jongens voor het eerst op tour naar Europa, (Berlijn, Parijs en Moskou) mede mogelijk gemaakt door MyMusicTaste. MMT is een online platform waar fans door middel van stemmen kunnen aangeven dat ze willen dat een artiest naar hun land komt voor een concert. Wanneer er genoeg animo is zet MyMusicTaste het proces in werking om een concert te regelen. Ook deze tour is via crowdsourcing mogelijk gemaakt.