Neerlands Hoop

Neerlands Hoop even terug in Carré.

Vijftig jaar geleden werd Neerlands Hoop opgericht. Dat was een mooie aanleiding voor een speciale viering in Carré.

Dinsdag 13 maart 2018 jl. presenteerde Freek de Jonge in een uitverkocht Carré de langverwachte oeuvrebox van Neerlands Hoop. Freek de Jonge (73) is er trots op: de oeuvrebox met het verzameld werk van Neerlands Hoop, die dinsdagavond in Carré haar release beleefde. Een box van maar liefst 9 dvd’s, 3 cd’s, 3 boeken en 1 EP. Het werd voor aanwezigen en artiesten een onvergetelijke avond. Samen met een indrukwekkend aantal collega’s als Frank Boeijen, Tim Knol, Mathilde Santing, Bart Peeters en Paul de Munnik bracht Neerlands Hoop voor een enthousiast publiek de nummers van weleer.

De succesvolle avond heeft  Freek de Jonge en de mensen om hem heen doen besluiten het Neerlands Hoop eerbetoon nog even voort te zetten. Ditmaal alleen met band De Jonges (Reyer Zwart, Maurits Fondse, Rowin Tettero, Jan van Bijnen) die voor de gelegenheid zal worden uitgebreid met Hermine Deurloo (mondorgel) en Roel Spanjers (hammondorgel).

Wegens het succes van de avond keert hij op zaterdag 2 en zondag 3 juni 2018 samen met de band De Jonges terug voor nog een nostalgische avond. @Koninklijk Theater Carre

Fotografie Maarten Ederveen