Steffen Morrison

Steffen Morrison presenteert nieuw album Movin’ On.

Steffen Morrison bij de Geels Nieuwjaarsparty in Studio Aalsmeer. [fotocredit Harold Versteeg]

Vandaag brengt Steffen Morrison zijn nieuwe single Takin’ Me Higher uit. Het nummer is de eerste single afkomstig van zijn nieuwe album Movin’ On dat op 30 maart uitkomt, waarna hij op 5 april in Paradiso de bijbehorende tour aftrapt.

Met het nummer Takin’ Me Higher zet Steffen Morrison meteen de toon voor zijn nieuwe album. “Dit uptempo liedje is een verrassing op vele vlakken. Het nummer vertelt het verhaal over twee vriendinnen die volledig opgaan in de muziek van de band die op dat moment speelt. Hun energie werkt aanstekelijk, waardoor ze de rest van de zaal meekrijgen en het een groot feest wordt. Zo’n plaat die op elke gelegenheid keihard opgezet zou moeten worden”, vertelt hij over zijn nieuwste single.

Steffen kan terugkijken op een succesvol 2017. Naast het spelen van talloze shows en een bomvol festivalseizoen bracht Morrison de single Old Enough To Know Better uit, die al snel werd uitgeroepen tot Top Song op Radio 2, waarna de zender hem tevens verkoos tot Nieuwe Naam. In het najaar trok Steffen zich terug met muzikale buddy’s Andy Platts (Young Gun Silverfox), Luke Juby (Emeli Sandé, Leona Lewis) en songwriter/producer Tjeerd Oosterhuis om te werken aan nieuw materiaal. Het resultaat is het album Movin’ On dat op 30 maart verschijnt.

“Tijdens het creëren van mijn album Movin’ On heb ik ontdekt wat de kracht is van de interactie tussen mij en mijn publiek. Live heb ik regelmatig geëxperimenteerd met de liedjes voordat ik ze op mijn album heb geplaatst. Ik wilde het gevoel van het album laten kloppen met de sfeer die ik tijdens de liveshows creëer. Ik ben ongelooflijk trots op het resultaat.”, aldus Steffen Morrison.

Op 5 april viert Steffen Morrison de release van zijn nieuwe album met een show in Paradiso, Amsterdam. Dit is tevens de aftrap van de Movin’ On Tour waarmee hij met zijn Band of Brothers het hele land door reist voor twaalf shows. Tickets zijn nu verkrijgbaar.

Takin’ Me Higher is nu te beluisteren op alle streaming- en downloadservices.

Tour data:
05/04 Paradiso, Amsterdam (release show)
06/04 Hedon, Zwolle
13/04 Luxor Live, Arnhem
14/04 De Peppel, Zeist
20/04 Mezz, Breda
21/04 DJS, Dordrecht
11/05 Gigant, Apeldoorn
12/05 Victorie, Alkmaar
19/05 Metropool, Hengelo
25/05 Underground, Lelystad
26/05 P3, Purmerend
09/06 De Vorstin, Hilversum

Foto’s Harold Versteeg