The Blind Boys of Alabama

Gospel legends naar Paard Den Haag.
De legendarische Amerikaanse gospel, R&B en soul groep The Blind Boys of Alabama heeft met hun imposante, lange en bijzondere carrière eigenlijk geen verdere introductie nodig. Na zeven decennia samen hebben deze legendes een imposant oeuvre opgebouwd, waarbij nieuwste album Almost Home voelt als een hoogtepunt van hun levenslange, muzikale reis. Het nieuwste album groeide vanuit de erkenning naar de enige twee originele overgebleven bandgenoten Clarence Fountain en Jimmy Carter.

De groep, geprezen door NPR als ‘pioniers‘, heeft de barrières van ras en genre doorbroken om uiteindelijk uit te groeien tot een ​​van de meest gewaardeerde en gevierde groepen in moderne muziek. Van het Alabama Institute for the Negro Blind, waar de originele leden elkaar ontmoette, tot aan het Witte Huis, waar de groep heeft opgetreden voor drie verschillende presidenten, is hun verhaal in vele opzichten ‘The American Story’ welke centraal staat in het nieuwste, emotionele album ‘Almost home’.  Op 18 april staan deze gospel-giganten in Paard Den Haag.@Paard