Tim Knol

Tim Knol + Swinder (solo) in Tolhuistuinen (Paradiso Noord). 

Zanger Tim Knol in de Tolhuistuinen in Amsterdam Noord [fotocredit Harold Versteeg | PhotoFresh.nl]

Op vrijdag 23 maart stond Tim Knol met Swinder in het voorprogramma in Tolhuistuin (Paradiso Noord).

Tim Knol is terug met een nieuw album! ‘Sweet Melodies’ is het eerste voorproefje van Tim Knol’s vierde album, dat begin 2018 is verschenen bij Excelsior Recordings. ‘Cut the Wire’ is een liedjesplaat pur sang waarbij de spontaniteit van zijn garage/powerpop-groep The Miseries doorsijpelt. Knol nam de liedjes op in een periode van anderhalf jaar met vaste kompaan en producer Anne Soldaat. Waar hij bij zijn debuutplaat nog geholpen werd door oudgedienden uit de Nederlandse muziekscene (o.a Matthijs van Duijvenbode (Johan) en Anne Soldaat (Daryll Ann)), koos Knol op zijn tweede ‘Days’ voor een eigen band. Na ‘Soldier On’ uit 2013 is Tim Knol weer helemaal terug met een nieuw album.

De Groningse zanger Swinder ( Bas Schröder) in de Tolhuistuinen in Amsterdam Noord [fotocredit Harold Versteeg | PhotoFresh.nl]

Voorprogramma: Swinder (solo)
Geboren en getogen onder de rook van Groningen stad en met een Groninger woordenschat beperkt tot ‘moi’ wil singer-songwriter Bas Schröder (1983) jarenlang niets weten van het dialect dat in het dorp gesproken wordt. Zo duurt het een klein decennium tot na het horen van de Groninger chansonnier Ede Staal het kwartje valt: het Gronings kan heel mooi zijn, als je er maar mooie dingen in zegt, of zingt. Anderhalf jaar, twee regio-hits, een videoclip en een kleine honderd optredens later is Swinder uitgegroeid tot een vijfkoppige band, zwalkend tussen melancholieke liefdesliedjes en uptempo (folk)rock. Echter vanavond komt Bas Schröder alleen, als Swinder (solo). @Paradiso

Fotografie: Harold Versteeg