Clouseau

Band overtuigt met Clouseau30-tour in Paradiso.

De Belgische band Clouseau treedt op in Paradiso Amsterdam [fotocredit Harold Versteeg | PhotoFresh.nl]

Op 12 april stond het populaire Belgische duo Clouseau in Paradiso.

Dat de populariteit van Clouseau, na ruim 30 jaar, nog steeds onverminderd groot is bleek al uit het feit uit het feit dat het duo binnen no-time hun ‘Clouseau30’-tour door Nederland en België uitverkocht.

Deze maand deed Clouseau drie extra shows in Nederland: 9 april 2018 in Gebouw-T, Bergen op Zoom (try-out), 11 april 2018 in 013, Tilburg en gisteren 12 april 2018 in Paradiso, Amsterdam.

De Belgische band Clouseau treedt op in Paradiso Amsterdam [fotocredit Harold Versteeg | PhotoFresh.nl]

Bijzonder aan deze nieuwe shows is dat deze, in tegenstelling tot de shows in de theaters, staande shows zijn waarbij de band als vanouds haar hits volledig versterkt en met volledig band gaat spelen.  De kaartverkoop voor de drie shows start op vrijdag 15 december om 10:00 uur via de websites van de zalen.

De grote doorbraak van Clouseau, bestaande uit de broers Koen en Kris Wauters, vindt plaats in 1989 dankzij singles als ‘Anne’ en ‘Daar Gaat Ze’. Debuutplaat ‘Hoezo’ verschijnt en Nederland gaat voor de bijl. De band neemt deel aan het Eurosongfestival in Rome en “Clouseaumania” is een feit. Sindsdien bleef Clouseau keihard aan de weg timmeren, met als gevolg meer dan 120 optredens in het Antwerpse Sportpaleis, twaalf Nederlandstalige tópplaten en een haast eindeloze stroom hits.

In Nederland is de band al jaren succesvol en zijn de shows van de heren steevast uitverkocht. Met name de nummers ‘Daar Gaat Ze’, ‘Domino’ en ‘Passie’ zijn nog regelmatig op de radio te horen en staan al tijden in de Radio 2 Top 2000. In totaal scoorden ze maar liefst acht top 15-singles in Nederland en verkochten ze ruim 3,1 miljoen singles en albums wereldwijd.

Fotografie: Harold Versteeg