Tags

Related Posts

Share This

Copyright©Hans Vermeulen Tribute

Indrukwekkende muzikale herdenking in De Boerderij.

Onder de naam Copyright©Hans Vermeulen organiseerden vrienden van Hans afgelopen zondag 08 april jl. een muzikale herdenking in De Boerderij te Zoetermeer. Hans Vermeulen was een sleutelfiguur in de Nederpop. De geliefde zanger en componist overleed op 9 november 2017 op 70-jarige leeftijd plotseling in Thailand, waar hij in de jaren ’90 naartoe was geëmigreerd. Hans was zeer geliefd, niet alleen als muzikant maar ook als persoon. Vandaar ook dit bijzondere muzikale eerbetoon.

Het was zeker een onvergetelijke ’tribute-middag’. Een indrukwekkende lijst aan muzikale vrienden verleenden hun medewerking aan de avond. Zoals bijvoorbeeld Marlayne Sahupala (met o.a. ‘House for Sale’), Anita Meyer,Phaedra Kwant, Jody Pijper, José Hoebee, Rinus Gerritsen (Golden Earring), Sjaak Bral, Bert Heerink, Ton op ’t Hof, Dianne Marchal, Polle Eduard en nog heel veel meer prominenten.

Met de presentatie van goede vriendin en presentatrice Tineke de Nooij was de middag compleet. Tineke genoot zichtbaar en ontroerd van de vele nummers die voorbij kwamen zoals: ‘True Love That’s a Wonder’, ‘Just a friend’, ‘The Weight’, ‘Ohio’, ‘Domestic Affaris’, ‘The Eyes of Jenney’, etc.

Sandy Coast

Welnu, Vermeulen begon in 1961 met de band ‘Sandy Coast’, waarmee hij bekende hits als ‘I See Your Face Again’, ‘True Love That’s a Wonder’, ‘Just a Friend’, ‘Capital Punishment’ en ‘Summertrain’ scoorde. In de jaren ’70 ging de band uit elkaar en richtte Vermeulen ‘Rainbow Train’ op, met onder meer Jan Rietman, Anita Meyer en zijn toenmalige echtgenote Dianne Marchal in de gelederen. Over haar schreef hij later het nummer ‘Hilde’. In die periode stond Vermeulen als producer ook aan de wieg van de successen van onder meer Margriet Eshuijs en Anita Meyer en later in de jaren ‘80 van Hans de Booij en Ruth Jacott. Op de single ‘Stars on 45’ nam hij de zangpartijen van George Harrison voor zijn rekening.

Muzikale kanjer

In de jaren ’90 ging het bergafwaarts met Vermeulens carrière. Hij emigreerde naar Thailand, waar hij woonde op het eiland Ko Samui en hertrouwde met de Thaise zangeres Jariya Chatsuwan. Eind jaren ’90 bracht hij een album uit met Nederlandstalige nummers. Het nummer ‘Een Kus en een Knuffel’, een bewerking van het nummer ‘Butterfly Kisses’ van Bob Carlisle en Randy Thomas, werd een kleine hit. In 1994 en 2000 deed hij een bescheiden project onder de naam ‘The Rest’. In 2001 trad hij samen met Marlayne en ‘City to City’ op in het televisieprogramma ‘De Vrienden van Amstel LIVE!’. Dit leidde in 2002 tot een optreden met het Metropole Orkest onder leiding van Dick Bakker, waar Vermeulen onder meer samen met Marlayne optrad. Hij ontving onder meer een Gouden Harp en een Edison. Deze muzikale kanjer zal nooit vergeten worden.

Tekst en foto’s: 2018 © Jerrold Mallee.