Leon Bridges

Soulzanger op 1 november in AFAS Live.

Soulzanger Leon Bridges geeft op 1 november een concert in AFAS Live. Zijn tour staat in het teken van zijn nieuwe album Good Thing waarmee hij steden in Noord- Amerika en Europa aandoet.

Vorige maand maakte Leon Bridges al de data van het Amerikaanse deel van zijn Good Thing Tour bekend. Op 9 juni gaat deze tour van start in Texas en reist langs verschillende steden in Noord-Amerika waaronder Austin, Nashville en Los Angeles. Het Amerikaanse deel van de tour eindigt in oktober met twee shows in de Radio City Music Hall in New York. Het Europese deel begint vervolgens op 23 oktober in de Neue Theaterfabrik in München en reist langs zeventien steden. Op 17 november sluit Leon Bridges zijn Good Thing Tour af met een optreden in de O2 Academy Brixton in Londen.

De Amerikaanse soulzanger mag dan nog geen 30 jaar oud zijn maar de muziek die hij maakt komt rechtstreeks uit de vroege sixties. Zijn langverwachte tweede album Good Thing verschijnt 4 mei maar vorige maand bracht hij de eerste twee singles van dit album uit: het soulvolle Bet Ain’t Worth The Hand en het meer uptempo Bad Bad News.

Sinds de release van het zeer succesvolle debuutalbum Coming Home heeft Leon over de hele wereld opgetreden  waaronder in het Witte Huis voor President Obama, The Library of Congress, The Museum of Modern Art en op meerdere grote festivals.
Hij is een getraind choreograaf wat er zeker aan bijdraagt dat zijn live shows door vele fans worden bejubeld. Met complete band en zijn muzikaal zeer doordachte choreografieën speelt hij de sterren van de hemel.

Leon Bridges – Good Thing Tour
+ special guest: Amber Mark

Donderdag 1 november 2018 | AFAS Live, Amsterdam