Liam Gallagher

Britpop gigant geeft concert in Ziggo Dome.

Zanger Liam Gallagher live at Afas Live in Amsterdam, The Netherlands. [fotocredit Harold Versteeg | PhotoFresh.nl]

Liam Gallagher maakt vandaag bekend zijn Europese tour wegens succes te verlengen. Na het uitverkochte concert afgelopen maart in AFAS Live keert de Britse zanger op vrijdag 23 november 2018 terug naar Amsterdam voor een concert in Ziggo Dome.

Nog geen maand geleden deed Liam Gallagher de hoogtijdagen van de Britpop weer herleven in een uitverkocht AFAS Live. Wie hierbij aanwezig was zal de uitzinnige sfeer en gevoel van euforie in de Amsterdamse zaal niet snel vergeten. Het concert, waarvan een groot deel uit Oasis klassiekers bestond, ontving dan ook lovende recensies.

“Het optreden groeide uit tot een eredienst voor de rock- ‘n’-roll, gevierd door een onstuimig publiek en een baardige zanger in een gele regen-parka.”
– NRC

“Met een even opzwepend als ontroerend Live Forever bevestigt de Brit zelfs zijn status als levende legende.”
– OOR

“Oude glorie, maar geen vergane: Liam Gallagher heeft onverminderde charisma en coolness”
– de Volkskrant

Liam Gallagher werd bekend als frontman van de bands Oasis en Beady Eye, maar bouwt inmiddels volop aan een succesvol solocarrière. In 2017 verscheen het langverwachte debuutalbum ‘As You Were’ met onder meer de singles ‘Wall Of Glass’ en ‘For What It’s Worth’. De plaat die samen met Greg Kurstin en Dan Grech-Marguerat geproduceerd is bevat veel attitude, zoals je van de uitgesproken rockmuzikant kan verwachten, en klassieke 60’s en 70’s invloeden die volledig zijn aangepast aan het hier en nu.

LIAM GALLAGHER – AS YOU WERE
+ support 

Vrijdag 23 november 2018 | Ziggo Dome – Amsterdam

Aanvang: 20:00 uur | Entree: €45,- (excl. servicekosten)

Foto: Harold Versteeg