Live On The Beach

Live on the Beach met TYPHOON & more.

8 september Scheveningen strand

Het grootste strandfeest is dit jaar op zaterdag 8 september in Scheveningen te vinden. De meest populaire hiphop en urban artiesten spelen deze dag op het strand van Scheveningen. Ook de artiesten van de grote Nederhop hits komen deze dag naar Live on the Beach. De avond wordt afgesloten met een anderhalf uur durend strandconcert van Typhoon.

Typhoon
Na een half jaar van rust keert Typhoon weer terug op het podium. En hoe! Het belooft een weergaloze avond te worden. Met zijn tomeloze energie en aanstekelijke optimisme krijgt Typhoon iedere zaal plat.
Het succes lacht Typhoon toe. Het begon in 2004 met het winnen van de Grote Prijs van Nederland in de categorie Hiphop/R&B. Zijn debuutalbum ‘Tussen licht en lucht’ verschijnt in 2007. In 2009 wordt hij onderscheiden met een Zilveren Harp. Zijn grote doorbraak volgt in 2014 met het album ‘Lobi da Basi’. Het album levert hem 2 Edisons op voor beste album en beste hiphop. Vanaf dat moment reist Typhoon met zijn band van festival naar festival, stond hij diverse malen in de HMH en voegde daar in 2016 de Ziggo Dome aan toe.

Ronnie Flex & Deuxperience
Ook Ronnie Flex zal met zijn band Deuxperience optreden. Ronnie Flex behoort tot de grootste artiesten van Nederland. De eigenzinnige rapper heeft met zijn releases een abonnement op de hitlijsten met multi-platina megahits als ‘Energie’, ‘Plek Als Dit’, ‘Zusje’ en ‘Drank & Drugs’. Begin dit jaar was Ronnie Flex de grote winnaar bij de Edisons met maar liefst twee prijzen. De prijzenkast werd deze maand verder uitgebreid met een Buma Award. Deze week komt hitkanon Ronnie Flex met maar liefst 11 singles de Single Top 100 binnen en duwt hij met zijn single ‘Non Stop’ zijn vorige single ‘Fan’ van de eerste plaats.

Big2
Bekend als de helft van The Opposites, lange tijd dé hiphopact van de Nederlandse festivals met hits als ‘Sukkel Voor De Liefde’ en ‘Slapeloze nachten’. Big2 is terug, met een soloplaat ‘Ik wil dat je danst’ en eind maart komt zijn album ‘Van Staal’ uit. Ook Big2 komt met zijn liveband naar Live on the Beach.

Re:Freshed Orchestra met Diggy Dex, Kenny B, Postmen, Brainpower en King Bee
Speciaal voor Live on the Beach zal het hiphop-jazzy Re:Freshed Orchestra de artiesten Diggy Dex, Kenny B, Postmen, Brainpower en King Bee ruim een uur lang begeleiden. Dit belooft vele hits als ‘slaap lekker’, ‘Back by dope demand’, ‘Crises’, ‘Cocktail’, ‘Parijs’ en ‘Dansplaat’. Vorige week schitterde Brainpower nog als Petrus in The Passion waar hij hiphop introduceerde.

Het is de eerste keer dat Typhoon een concert op het strand geeft en tevens ook het enige concert dit jaar. Zanger Glenn de Randamie: Zo vet dat we met al deze helden en vrienden een ongelofelijk mooi feest mogen neerzetten! We hebben er superveel zin in en we kunnen niet wachten om te gaan knallen.