Madeline Bell

International Jazz Day in Zuiderstrandtheater met Madeline Bell & Hermine Deurloo.

Foto: Loes van der Kraats

Op 28 april staat het Zuiderstrandtheater in Scheveningen geheel in het teken van International Jazz Day. Met medewerking van Jazz Orchestra of the Concertgebouw feat. Madeline Bell en Hermine Deurloo. Zij zullen Ray Charles, Stevie Wonder en vele anderen spelen!

Op International Jazz Day vieren we jazz en het vermogen van jazz om mensen uit alle hoeken van de planeet te verenigen. Met wie kan dat beter dan met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw: een van de beste jazzorkesten van Europa. Met een ritmesectie van wereldklasse, fantastische blazers en dito solisten die tot de top van de Nederlandse jazzscène behoren.

Ter ere van International Jazz Day speelt Madeline Bell met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw op 28 april nummers van haar grootste muzikale helden Ray Charles en Stevie Wonder in het Zuiderstrandtheater.

Madeline Bell (New Ark) woonde en werkte vanaf eind jaren 60 in London, waar zij in de swinging sixties met nagenoeg alle grote artiesten samenwerkte. Zij was ‘room-mate’ van Jimmy Hendrix en is te horen op platen van de Rolling Stones, Dusty Springfield, Joe Cocker, Donna Summer , Serge Gainsbourg, de Beatles en vele anderen. Ze speelde samen met onder meer Ray Charles, Georgie Fame en Stevie Wonder en maakte deel uit van de groep Blue Mink. Met haar fenomenale stem en geweldige uitstraling en tomeloze energie brengt Madeline Bell met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw een geweldig eerbetoon aan twee fenomenale musici die vanuit de jazz de wereld hebben veroverd.

In een opwindende tribute komen beroemde songs als Georgia On My Mind, What I’d Say., Let The Good Times Roll, Living For The City, Signed Sealed Delivered, Don’t You Worry About A Thing aan bod, naast een selectie van All Time Jazz Standards in instrumentale bewerkingen. Het programma laat zien hoe sterk de invloed van Jazz op populaire muziek van de jaren 60 en 70 is geweest en hoe nog steeds jazz musici van alle generaties inspireert. @Zuiderstrandtheater

Foto: Loes van der Kraats