Miss Montreal

Zangeres geeft sfeervol optreden in Paard Den Haag.

Miss Montreal is op clubtour en zaterdag 14 april bracht die haar naar het Paard in Den Haag. Dat betekende een wervelende show in de uitverkochte Haagse poptempel.

Voor haar optredens in deze tour heeft frontvrouw Sanne Hans bewust gekozen voor de kleine zalen. Na de grote festivals en een grote show in de HMH vond ze het hoog tijd om terug te gaan naar waar het allemaal ooit begonnen is.

Het voorprogramma was in handen van Inge van Calkar, tevens een goede vriendin van Sanne Hans. Je kon haar kennen van De Beste Singer-songwriter van Nederland. Toen nog op een akoestische gitaar, inmiddels heeft ze die verruild voor een elektrische. Inge ging van lieflijk naar alternatief. Een goed opwarmertje voor Miss Montreal.

Het wordt een uiterst persoonlijk optreden van Sanne en Miss Montreal in Paard Den Haag. Sanne is een zangeres bij wie eigenheid en puurheid altijd centraal hebben gestaan. Sanne is zichzelf en zo ziet het publiek haar ook. Ze deelt anekdotes uit haar leven, betrekt het publiek van het begin tot het eind bij het concert en laat haar emoties zien. Regelmatig richt zij zich op mensen in de zaal, haar jonge fans vooraan maar ook de mensen die op de eerste en tweede verdieping staan.

Sanne laat de mensen meezingen, meeklappen en de armen heen en weer zwaaien. Droge humor is onderdeel van de show, naast een lach en een traan en natuurlijk heel veel liedjes: hits maar ook nieuw werk. ‘Just A Flirt’komt natuurlijk voorbij, net als ‘Being Alone At Christmas’, ‘Better When It Hurts’en nog veel meer, tijdens een sfeervol optreden waarbij het publiek helemaal uit zijn dak kan gaan. Tegen het einde van de show mag een aantal kids het podium op om samen met Sanne te swingen. Dat is pas echt genieten voor ze!

Tekst en foto’s: Anneke Ruys