Richie Sambora & Orianthi

Richie Sambora & Orianthi brengen ‘Radio Free America’ uit.

 

RSO, het muzikale project van gitaristen Richie Sambora en Orianthi, brengt op 4 mei hun debuutalbum ‘Radio Free America’ uit via BMG.  Sambora, rockster en medeoprichter van multi-platina en Grammy winnaars Bon Jovi, en Orianthi, gitaarvirtuoos uit Australië, hebben de krachten gebundeld en leveren 15 songs af die elementen bevatten van rock, blues, pop, R&B en country. Sambora en Orianthi’s stemmen en gitaarspel gaan moeiteloos in elkaar over; het album bevat prachtige melodieën en opbeurende teksten. De twee gitaristen vormen zowel een muzikaal als een romantisch duo, en weten hun onderlinge chemie ten volle te benutten zowel op als naast het podium.

De meeste nummers op Radio Free America werden in de afgelopen twee jaar opgenomen met de legendarische songwriter/producer Bob Rock (Metallica, Bon Jovi) in het huis van Sambora en Orianthi in Los Angeles. In de keuken bouwden ze een opnamestudio met alles erop en eraan. Er stonden versterkers in de eetkamer, de zitkamer stond vol met gitaren en de filmzaal werd omgebouwd tot opnameruimte voor de drums. Het huis werd zo een broedplaats van liefde, vriendschap, plezier en passie voor muziek en dat hoor je terug in de liedjes.

 

In de loop van zijn 30-jarige carrière is Sambora geprezen voor zijn onuitwisbare songwriting, zijn krachtige zang en geweldige gitaarspel. Hij verkocht meer dan 130 miljoen platen en schreef mee aan meer dan twintig Top 40 hits en elf Top 10 hits in de US, waaronder ‘Livin’ On A Prayer”, ‘You Give Love A Bad Name’ en ‘Wanted Dead or Alive’. Gitaarvirtuoos Orianthi deelde het podium met sterren als Michael Jackson, Santana, Prince en ZZ Top, en was het eerste vrouwelijke bandlid bij Alice Cooper. Beiden schreven vele hits, toerden over de wereld en werkten samen met wereldsterren. Ook brachten ze allebei drie soloalbums uit. Sambora leverde de albums Stranger in This Town (1991), Undiscovered Soulin (1998) en Aftermath of the Lowdown (2012) af. Orianthi bracht Violet Journey (2007), Believe (2009) en Heaven In This Hell (2013) uit.

Op 7 april speelt RSO een show tijdens de openingsceremonie van de Rock Week. Bon Jovi wordt op 14 april opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame.

Radio Free America is hier beschikbaar voor pre-order en gaat gepaard met de track “One Night of Peace”.