Ronald Maas

Ronald Maas – ARIES EP Release

De EP ARIES is het solodebuut van muzikant Ronald Maas dat afgelopen vrijdag uitkwam. Vier songs waar een concept achter zit: elk exact 4 minuten lang en de EP verscheen in de vierde maand, april dus, op de laatste dag van Ronald’s sterrenbeeld Ram.

Het zijn vier ingenieus in elkaar stekende tracks : Too Close To See, Oh Darling Won’t You, Rustle In The Yard en Lines In The Darkness, geleid door de aangenaam klinkende stem van Ron. Aangenaam in het gehoor liggend, slepen de songs je qua sound mee van verleden naar heden. Coldplay meets The Beatles, terwijl ook Supertramp soms om de hoek komt kijken. Het openingsnummer Too Close To See is een heerlijke zomers klinkende track, een romantisch liefdesliedje. Oh Darling Won’t You is ook weer zo’n wonderschoon nummer, gedragen door de emotie in stem van Ron. De invloeden zijn jazz en pop in een perfect aanvullende mix. Bij Rustle In The Dark krijg je wederom een jazzy gevoel, terwijl het gevoelige Lines In The Darkness absoluut favoriet is. Wat een ongelooflijk mooie track! Hoog tijd dat Ron Maas nog meer in de spotlights komt en bij een nog veel groter publiek doorbreekt.

Ronald Maas is een muzikant met een belangrijke staat van dienst. Hij studeerde in 2005 af aan de jazz-afdeling van het Utrechts Conservatorium met een Honours degree in Jazz en Pop. Daarna volgden meer dan 1000 optredens met een breed scala aan bands en projecten. Hij nam 40 albums op, EP’s en singles en tourde overal in Europa.

In2015 verhuisde Ronald Maas naar Londen. Om muzikanten te leren kennen begon hij naar shows en open-mics te gaan en op éen van de eerste open-mics kwam hij de Australische singer/songwriter Jaya tegen. Kort daarna werkten ze als duo en een paar maanden later werden ze een trio met drums erbij. De band heet JAYA en momenteel is Maas ermee op tour en is daarnaast bezig met een soloalbum waarvan nu de EP Aries: The Story uitgekomen is.

“Mijn band JAYA is nog steeds de grootste prioriteit”vertelt Ronald. Ik speel inmiddels naast bas ook toetsen in de band, soms met éen hand per instrument. Ik bemoei me met arrangement en productie, maar omdat ik de songs niet schrijf (dat doet Jaya zelf) wilde ik er toch weer een project naast”.

Ronald vertelt over ARIES en de EP The Story: “Met sommige eigen nummers, waarvan ik het zonde vond om niets te doen, ben ik in Manchester met een paar inspirerende muzikanten bezig aan een album. Vier nummers die ik allemaal in 2017 schreef heb ik voor mezelf gehouden en dat is het project ARIES geworden, waarvan nu eerst een EP uitgekomen is, later een album”.

“Ik houd van concepten en het nummer 4 is een leuk kader geworden voor de EP. Het zijn 4 nummers, elk exact 4 minuten lang en het komt in de 4e maand uit, Op de laatste dag van mijn sterrenbeeld, Ram. Dat laatste is op zijn beurt weer een knipoog naar éen van mijn grootste songwriting- en basgitaar-voorbeelden: Paul McCartney “.

www.ronald-maas.co.uk