Bevrijdingsfestival Den Haag

Vele duizenden mensen bezoeken Bevrijdingsfestival Den Haag.

Bevrijdingsdag wordt standaard op zaterdag 5 mei in Den Haag gevierd met een breed scala aan concerten, lezingen, stand-up comedy, interviews en andere activiteiten. Wij beseffen op deze dag dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, dat het de verantwoordelijkheid is van iedereen om vrijheid in stand te houden en te delen.

Naast het hoofdpodium bestond het Bevrijdingsfestival in Den Haag uit het Sena Performers Stage, het Plein van de Vrijheid, het Vfonds Busplatform, de Haags Hiphop Centrum Area en de All-4-Music Dance Area. Optredens waren er onder meer van DI-RECT, Candy Dulfer, Tim Akkerman en Ambassadeur van de Vrijheid Fedde Le Grand.

Tijdens het Bevrijdingsfestival op het Haagse Malieveld waren er ook veel activiteiten rond de thematiek van 5 mei, zoals lezingen, debat, theater en stand-up comedy onder leiding van het comedygezelschap PUUR GELUL. Uiteraard was er ook weer een grote festivalmarkt en zijn er kinderactiviteiten.

Fotografie: Angela van Tol