Bevrijdingsfestival Haarlem

Haarlem vierde uitbundige Bevrijding in de Haarlemmer Hout.

Bevrijdingspop in Haarlem [fotocredit Harold Versteeg | PhotoFresh.nl]

Op 5 mei vierde ook Haarlem Bevrijding met het Bevrijdingsfestival in de Haarlemmer Hout.

Naast internationale acts en verrassende nieuwkomers kiest de organisatie dit jaar voor een krachtige basis van lokaal talent en oude bekenden.

Voor een deel stond er een aantal oude bekenden op het podium. In 2003 stonden de Haagse rockers van DI-RECT al op Bevrijdingspop. In 2006 was BIG2 de afsluiter, toen als lid van The Opposites. Ook Triggerfinger heeft in 2011 al eens op Bevrijdingspop gestaan.

Haarlems eigen Jacqueline Govaert (2001, 2015) en Alain Clark (2008, 2010) kwamen dit jaar hun optreden verzorgen.

Traditioneel opende Bevrijdingspop met de winnaar van de Rob Acda Award 2018. The Irrational Libary Band kennen we uit de Haarlemse Vijfhoek en ook Traudes, Jack & The Weatherman, Tony Clifton en Michael Prins hebben roots in of banden met Haarlem.

Ambassadeur van de Vrijheid was dit jaar MY BABY. De band vliegt per luchtmachthelikopter het land door. Zij werden geflankeerd door het Zuid-Afrikaanse gospelkoor Ladysmith Black Mambazo. Rico & Sticks, Jeangu Macrooy, Altin Gün, Bizzey en de twaalfkoppige brassband Gallowstreet completeren de line-up van de twee hoofdpodia van Bevrijdingspop. @Bevrijdingsfestival Haarlem

Fotografie: Harold Versteeg