Buttonpop

Buttonpop -Lisse- krijgt tweede volwaardige podium.

Foto Joyce van Galen

Populair tributefestival hoopt bezoekersrecord van afgelopen jaar te overtreffen en breidt faciliteiten uit.

Op zaterdag 26 mei 2018 vindt de zevende editie van Buttonpop plaats op Landgoed Keukenhof te Lisse. De vorige editie van Buttonpop was voor het eerst in haar bestaan volledig uitverkocht.

Reden voor de organisatie om dit jaar extra groots uit te pakken met o.a. een tweede hoofdpodium. Voor deze editie is bovendien een bijzonder kwalitatieve line-up aangekondigd: Metallica (door Present Danger), Creedence Clearwater Revival (door The Fortunate Sons), Simple Minds (door 1984 Dutch Simple Minds Tribute), Bruce Springsteen (door The Bruceband), Johnny Cash (door Def Americans), Madness (door Badness), Rod Stewart (door Nod Stewart & The Faces) en ABBA (door 1974 Abba Tribute Show).

Na het grote succes van Buttonpop in 2017 heeft de organisatie besloten voor 2018 het festivalterrein en daarmee ook de capaciteit van het festival te vergroten. Wie denkt dat Buttonpop uit haar voegen groeit, heeft het mis. Het terrein wordt meer dan evenredig vergroot, waardoor er genoeg plek overblijft om te zitten en relaxen. Bovendien is het aanbod aan eten en drinken met zo’n 15 foodtrucks groter en gevarieerder dan ooit.

Foto: Buttonpop

Tributebands steeds populairder
Sinds enkele jaren vertegenwoordigen tributebands een vaste waarde in het Nederlandse poplandschap. Geen gerenommeerd poppodium meer dat niet regelmatig een tribute-act op de bill heeft staan. Met een toenemende professionalisering van deze bands is het scouten ervan een avontuur op zich geworden.

Enkele acts in de spotlights:

Creedence Clearwater Revival (door The Fortunate Sons): een volgens kenners ‘weergaloze ode aan Creedence Clearwater Revival’. The Fortunate Sons vonden dat het C.C.R. repertoire niet voor de bühne verloren moest gaan en hebben zich ontpopt als trefzekere vertolkers van hun helden met talloze wervelende shows in binnen- en buitenland.

Johnny Cash (door Def Americans): Meer dan een halve eeuw na de eerste hits van Johnny Cash weten de Eindhovenaren van Def Americans de swing, sfeer en rebellie van een optreden van deze legendarische Amerikaanse outlaw verbluffend goed te raken.

ABBA (door 1974 Abba Tribute Show) 44 jaar na de overwinning door ABBA van het Eurovisie Songfestival, wordt hun ongelooflijke muzikale nalatenschap nog steeds wereldwijd gevierd. 1974 Abba Tribute Show, de geweldige ABBA-tribute, stond in 2013 ook al op het podium van Buttonpop. Toen als een-na-laatste band, nu als slotact. 1974 Abba Tribute Show biedt de ultieme ABBA-ervaring. @Buttonpop