Festival Utrecht Centraal

Utrecht op weg naar tweede editie van Utrecht Centraal.

Foto: Pynarello Foto Foppe Schut

Na de succesvolle eerste editie van Utrecht Centraal wordt Utrecht op zondag 3 juni 2018 voor het tweede jaar op rij één groot muziekpodium. Dat gebeurt op niet alledaagse plekken, zoals in stadstuinen, musea en winkels met optredens van gevestigde namen (onder meer Eefje de Visser en het Rosa Ensemble) én jong talent, onder meer van de Herman Brood Academie, de Nederlandse Pop Academie en het Utrechts Conservatorium.

Het gratis toegankelijke stadsfestival toont de veelzijdigheid van Utrecht Muziekstad; elk muziekgenre is vertegenwoordigd. Als kers op de taart opent Colin Benders (a.k.a. Kyteman) voor één dag zijn Museum van Geluid, speciaal opgezet voor Utrecht Centraal. Hij bouwt speciaal voor Utrecht Centraal een klankexpositie op de inspirerende locatie De Werkspoorkathedraal, waarin zijn obsessie voor de modulaire synthesizer centraal staat.

 

Programmering
Tijdens Utrecht Centraal klinkt door de hele binnenstad, zowel binnen als buiten, muziek. De poppodia TivoliVredenburg, EKKO, De Helling en dB’s presenteren gezamenlijk een programma op het Domplein, met optredens van LUWTEN, Figgie en Akula Rhythm Band.

Het festival gaat door tot in de avond, met naast eerdergenoemde namen ook optredens van onder meer rebellencollectief Pynarello, Bram Stadhouders (met het befaamde straatorgel De Drie Pruiken uit de collectie van Museum Speelklok), DJ/producer Nuno dos Santos en een van de acht Dutch Harp-finalisten. De dag wordt afgesloten door Eefje de Visser, in de tuin van het Centraal Museum.

De Concertzender maakt de hele middag live radio vanaf het festival, vanuit de Winkel van Sinkel. VPRO’s Vrije Geluiden maakt opnamen voor latere uitzendingen en hun website.

Het hele programma staat 30 april op www.culturelezondagen.nl. Ook kun je t.z.t. de Timesquare app downloaden. @Festival Utrecht Centraal