Jeangu Macrooy

Zanger met bijzonder solo optreden naar Nieuwe Kerk Den Haag.

Na twee vrijwel uitverkochte clubtours met zijn live band in 2017 en daarnaast optredens op onder meer Lowlands en North Sea Jazz, is het voor Jeangu Macrooy tijd om terug te gaan naar de basis: zijn stem, zijn gitaar en zijn songs. Het optreden in de Nieuwe kerk in Den Haag maakt deel uit van een tour van acht solo optredens in bijzondere kerken in Nederland. De avond zal worden omlijst met Jeangu’s persoonlijke verhalen over zijn dromen en de stap naar volwassenheid die hij heeft moeten maken op de weg naar succes.

Jeangu Macrooy (uitgesproken als zjangú makrooi) groeide op in de tropische warmte van Paramaribo, Suriname. In 2014 besloot hij zijn muzikale carrière voort te zetten in Nederland. Er ontstond een muzikale samenwerking met producer Perquisite en hij werd getekend bij diens label Unexpected Records.

Na zijn succesvolle debuut EP in 2016 ‘Brave Enough’, waarmee hij 3FM Serious Talent werd, sloot hij het jaar af met een optreden op Noorderslag. In april 2017 volgde zijn debuutalbum ‘High On You’ dat lovend werd ontvangen door de pers en werd genomineerd voor de Edison Pop in de categorie ‘Beste Album’. Jeangu tourde met zijn energieke 8-koppige live band door Nederland en werd een graag geziene gast bij De Wereld Draait Door. Het jaar 2018 werd afgetrapt met een optreden op Eurosonic. Daarnaast maakte Jeangu Macrooy dit jaar veel indruk met zijn rol van Judas in tv productie ‘The Passion’.

De release van het album wordt gevierd met een eerste eigen club tour door Nederland. Daarnaast zal Jeangu met zijn volledige band te zien zijn bij verscheidene zomerfestivals, zoals North Sea Jazz, Mundial en Lowlands. @Nieuwe Kerk