Ribs & Blues

Ribs & Blues 2018 met mooie openingsvaond.

Dag 1 van Ribs & Blues op 19 mei bood fascinerende bands van weleer zoals Al Mc Kay’s EARTH,WIND & FIRE experience, Mother’s Finest en Status Quo op het hoofdpodium.

Ribs & Blues beleefde haar alweer twee en twintigste editie in het Overijsselse Raalte. Het festival wordt sinds 1997 jaarlijks op eerste en tweede Pinksterdag gehouden op festivalterrein de Domineeskamp in het centrum van het dorp.

Het festijn is geïnspireerd door Amerikaanse bluesfestivals en biedt een combinatie aan van muziek en spareribs eten van de barbecue. Daarnaast is er sinds 2005 een programma met internationale straatartiesten in het Theaterland dat ook vrij te bezoeken is.

Tijdens het Pinksterweekeinde zijn er in Raalte ongeveer een dozijn Nederlandse, Britse, Amerikaanse en Belgische blues-, bluesrock- en Americanabands te zien en te horen.

Fotografie: Maarten van Ederveen www.maartenederveen.nl