Con Brio

CON BRIO – een nieuw album en NL festival dates
Con Brio stond op zaterdag 14 juli op het North Sea Jazz festival waar zij een van de verrassingen waren.
Deze zomer laat Con Brio, de uit San-Francisco afkomstige soul/r&b band rond zanger Ziek McCarter weer van zich horen.
Een nieuw album met de titel ‘Explorer’ staat gepland voor 6 juli. De release wordt ondersteund door een uitgebreide tour die de band in juli voor vier zomerfestivals – waaronder North Sea Jazz Rotterdam – naar Nederland brengt.
Con Brio werd in 2013 opgericht door zeven muzikanten met verschillende achtergronden maar een gemeenschappelijke liefde voor de energieke Bay Area funk en psychedelische soul. Al gauw veroverden ze met hun sensationele live shows de US en daarna Europa en Japan waar hun hardcore funk sound in de traditie van Sly & The Family Stone lovende kritieken kreeg. De aanstekelijke soul/R&B songs en krachtige teksten over onrechtvaardigheid en de Black Lives Matter movement maakten van het eerste album Paradise (2016) een inspirerend en succesvol debuut.
Na twee jaar van bijna onafgebroken touren langs grote podia als Lollapalooza, Fuji Rock, Montreal Jazz, Austin City Limits en het Rotterdamse North Sea Jazz, kreeg de ¬†band van PopMatters de titel ‘The best new live band in America’, schreef Jazzism “De live kwaliteit van deze band is onovertroffen” en vond Soundz de band “een van de grote verrassingen van het North Sea Jazz Festival 2016”. Dus, de verwachtingen rond het nieuwe materiaal van Con Brio zijn hooggespannen.
Gebaseerd op het succes van Paradise maar constant op zoek naar vernieuwing gaat Con Brio op ‘Explorer’ een stap verder en breidt de band hun rauwe energie en retro stijl uit met een verrassende meer contemporary sound. Het album is op 6 juli verschenen op V2 Records,
Con Brio Live
22 juli – Leeuwarden, Welcome to the Village
10 oktober – Lantaren Venster (Bird) Rotterdam
11 oktober – Bitterzoet, Amsterdam
12 oktober – Doornroosje, Nijmegen