De Parade Den Haag

Sander van de Pavert opent De Parade in Den Haag met het Lucky Foundation Televisiegala.

We staan voor lul”

Wel eens gehoord over stemdonatie? Nee? Daar draait het in de openingsshow van het Lucky Foundation Televisiegala om. Sander van de Pavert weet wel raad met uw stem.
Het rondreizende theaterfestival De Parade is vanaf 13 juli 2018 weer neergestreken in het Westbroekpark in Den Haag. Met gratis livemuziek en activiteiten voor kinderen, is De Parade er voor jong en oud. Ook het publiek doet actief mee met de voorstellingen.

Normaliter zit Sander van de Pavert alleen filmpjes te monteren voor Lucky TV. Dit keer staat hij op het podium in een live show met bekende Nederlanders. In zijn televisiegala roept van de Pavert op om de Hilversumse sterren te helpen die schreeuwen om aandacht. Wendy van Dijk en Freek Vonk kunnen uw stem goed gebruiken. Ambassadeur van de Lucky Foundation is Ron Fresen, die de rode draad vormt in het stuk. Grote vraag tijdens de show is: waar staan de BN’ers voor?

Via het grote scherm toont van de Pavert zijn lachwekkende video’s. En dit is waar van de Pavert sterk in is. De video’s krijgen de lachers op de hand, de interactie van Van de Pavert met het scherm en zijn publiek een glimlach. Van de Pavert heeft zijn podiumdebuut op De Parade in Rotterdam gehad en hij lijkt zich thuis te voelen voor een live publiek. Van de Pavert werkt toe naar een hoogtepunt, maar die blijft uit en wordt min of meer afgeraffeld. Een anticlimax.

Nog te zien: 14 t/m 17 juli in den Haag, 8 t/m 12 augustus in Utrecht en 23 t/m 27 augustus in Amsterdam.

Dat heb ik eerder gezien en verbaasde blikken tijdens de voorstelling Choice van Niels Houtepen. Een voorstelling die volledig samen met het publiek wordt gemaakt. Houtepen geeft de illusie dat je met elkaar in verbinding staat, want hoe kan het dat je de ene persoon aanraakt en de andere dat ook voelt, of de wens van een dame uit het publiek terugkomt in een doos die vanaf het begin van de voorstelling op het podium staat? De trucs zijn door andere illusionisten eerder vertoond, maar het blijft leuk en gissen hoe dat gedaan word en Houtepen praat er een geloofwaardig verhaal aan vast. Toeval bestaat of toch niet.

Nog te zien: 14 t/m 17 juli in Den Haag; 4 t/m11 augustus in Utrecht.

En dan is er het gezelschap Idiotorisch Gestoord met de voorstelling Macbethical. Macbethical doet de naam van het gezelschap eer aan. Idiotie ten top. Het publiek moet wel bij de les blijven en enige achtergrond kennis hebben van Shakespeare’Os Macbeth. De snelle wisseling van de personages creëert chaos en combineer dat met liedjes van K3 en je weet niet meer in welk tijdperk je bent. Soms is de chaos te veel en dat schept gelegenheid om met je gedachten af te dwalen, tot de microfoon onder je neus gedrukt wordt en je terugkeert naar een voorstelling waar ogenschijnlijk geen lijn in te ontdekken valt. Moet gezegd worden dat Michiel Varga de beste Lady neerzette. Idiotorisch vermakelijk.

Nog te zien 14 t/m 17 juli in den Haag.

Door Gardenia Albrecht