Gorillaz

Gorillaz – The Now Now

De bekende tekenfilmband Gorillaz komt na Humanz (2017) nu alweer met een nieuw album. The Now Now is de zesde studioplaat van het gezelschap. Maar in tegenstelling tot de grote waslijst aan special guests op Humanz is deze op The Now Now uiterst bescheiden gebleven. Slechts twee muzikale gasten doen er ditmaal mee: George Benson (op de openingssong Humility en Snoop Dogg (Hollywood), wat overigens wel lekkere nummertjes zijn. Snoop maakt er samen met house producer Jamie Principle een smakelijke funky track van terwijl Benson in Humilty zijn gitaar een heerlijke zomerse klank meegeeft. Daar word je nou echt happy van! Blur-frontman Damon Albarn en striptekenaar Jamie Hewlett nemen op de rest van de plaat het heft in eigen handen en dat doen ze goed. Het album bevat een serie simpele, vooral upbeat songs met een funky, psychedelische pop en een disco tint en vergeet ook de dosis melancholie niet. Met 11 lekker in het gehoor liggende energieke no nonsense poptracks als eindresultaat. Gorillaz was altijd al genre overstijgend en is dat nu nog steeds. Met The Now Now bewijzen Albarn en Hewlett dat hun concept ook anno 2018 goed overeind blijft ***1/2