Dilemma aug13

Tags

Related Posts

Share This

Dilemma

Band maakt comeback en dropt nieuw album.

Dit najaar zal er een nieuw album verschijnen van de Nederlandse Rockband Dilemma. Samen met Dilemma’s nieuwe zanger Dec Burke (Frost, Audioplastik, Darwin’s Radio) is het album ‘Random Acts Of Liberation’ opgenomen. Dit zal worden uitgebracht door Butler Records en Music on Vinyl.

Dilemma is halverwege de jaren ’90 opgericht door toetsenist Robin Z. Het debuutalbum ‘Imbroccata’ (1996) werd zowel in Nederland als in het buitenland erg goed ontvangen, wat tot vele optredens leidde. Dilemma’s laatste optreden vond plaats in 2012, waarna de band op zoek ging naar een nieuwe frontman. In 2015 werd de Britse zanger/gitarist Dec Burke officieel lid van de band die naast Robin Z verder bestaat uit Collin Leijenaar op drums, Paul Crezee op gitaar en Erik van der Vlis op bas. Collin Leijenaar is hiernaast ook drummer bij de Nederlandse progrock legende Kayak en actief op albums en tournees van artiesten als Neal Morse, Jordan Rudess, Dave Bainbridge & Affector.

Bekijk hier de album teaser

‘Random Acts of Liberation’ is geproduceerd door Collin Leijenaar en in Amerika gemixed en gemastered door audio genius Rich Mouser (The Mouse House studio, Altadena, LA). Op het album staan 14 tracks, die in speelduur uiteenlopen van 3 tot 12 minuten. Het is tot de nok toe gevuld met verrassende maatwisselingen, betoverende gitaarsolo’s en aangename melodieën. Enkele hoogtepunten zijn het energieke ‘Amsterdam (This City)’, dat gaat over het herinneren van dingen die je ooit bewust vergeten was en het sfeervolle, melodieuze ‘Aether’. Verder vallen het 12 minuten durende epos ‘The Inner Darkness’ en de Metalachtige Rocksong ‘Pseudocomaphobia’ op. Tracks als ‘Play With Sand’, ‘Openly’ en ‘Prodigal Son’ zijn weer typische Dilemma anthems. De totale speelduur is ruim 72 minuten en het album wordt zowel digitaal, op CD in digipack en op 180 grams dubbel vinyl uitgebracht. @Bertus.com