Kovacs – Cheap Smell CD Recensie

Zangeres brengt indrukwekkend tweede album uit.

Met ‘Cheap Smell’ brengt de Brabantse zangeres Sharon Kovacs de opvolger uit van haar succesvolle debuutalbum ‘Shades of Black’ dat in maar liefst 36 landen in de hitlijsten terug te vinden was. Met haar bijzondere soulstem wist de zangeres een breed publiek moeiteloos in te pakken. Want ook met haar liveshows wist en weet Kovacs keer op keer te benevelen. Er werd dan ook reikhalzend uitgekeken naar het nieuwe album ‘Cheap Smell’ dat eerder deze maand uitkwam. Daarin gunt Kovacs de luisteraar middels 15 afwisselende liedjes een brede blik in haar leven en alles wat haar raakt en emotioneert. Qua sound is het album moeilijk in een hokje te plaatsen. Soms klinkt het soulvol (‘Midnight Medicine, ‘Priceless’) dan weer soundtrack-achtig ( ‘I Better Run’, ‘Skyscraping’) soms zelfs dansbaar (‘It’s The Weekend’ , ‘Black Spider’).

Positief en negatief staan naast elkaar op deze plaat waar eerlijkheid, openheid en eigenheid opvallen. ‘Cheap Smell’ neemt je mee op een emotionele reis langs het turbulente leven van de zangeres waarin verslaving, heftige liefdesbelevingen en een moeilijk verleden terug te horen zijn. Want als er een ding is wat Kovacs etaleert is het wel eerlijkheid, ze neemt geen blad voor de mond over de soms turbulente gebeurtenissen die ze meemaakt.  Een absolute prachtplaat die het verdient om gehoord te worden. ****1/2 (AR)