Rachel Kramer

Rachel Kramer  brengt debuutalbum uit.

De laatste twee jaar stonden voor zangeres Rachel Kramer in het teken van verandering. Ze pakte zichzelf flink aan en het debuutalbum, dat er ruim vijftien jaar lang maar niet kwam, begon eindelijk gestalte te krijgen. Geïnspireerd door o.m. Adele en Dolly Parton werkte Rachel samen met songwriter Hebe Vrijhof aan eigen nummers. De liedjes zijn deels opgenomen in het mekka van de countrymuziek, Nashville (USA), met lokale muzikanten die speelden met o.a. Etta James en Dolly Parton. Het resultaat is een album met popnummers met een country vibe; ‘Home’ verschijnt op 28 september 2018. Vanaf oktober is Rachel in de theaters te zien met ‘Nashville Night’.

Als klap op de vuurpijl mocht Rachel tijdens haar verblijf in Nashville optreden in het legendarische The Bluebird Cafe, waar haar helden haar zijn voorgegaan. Bekijk hier beelden van haar Nashville-reis.
Rob Crosby (Lady Antebellum, Ilse de Lange, Waylon) tekende voor de productie van de Nashville-songs. In Nederland is producer Jack van de Ven (Alain Clark, Giovanca, Waylon) degene geweest die een belangrijke stempel drukte op de overige nummers van ’Home’.

Luister hier naar de eerste single van het album

Rachel Kramer
Rachels carrière begint met het winnen van de televisietalentenjacht Starmaker, waarna ze met de groep K-otic hit na hit scoort en Platina albums behaalt. Rachel leeft het leven van een tieneridool, totdat de groep in 2003 uit elkaar valt. In de jaren die volgen treedt ze veel op, maar Rachel blijft zoekende naar een echt eigen weg. In 2009 besluit ze mee te doen aan X-Factor, waar ze als tweede eindigt. Hierna blijft Rachel veel live spelen; samen met haar band M-Bush treedt ze wekelijks op door het hele land. De laatste paar jaar is Rachel het vaste gezicht van de dinner-show Villa Thalia. In 2016 is een reünie van K-otic en staat de groep in een uitverkochte AFAS Live; in hetzelfde jaar doet ze mee aan The Voice en valt ze 50 kilo af. Dat jaar voelt Rachel dat de tijd is aangebroken haar eigen droom na te jagen. In september 2018 verschijnt eindelijk haar debuutalbum ‘Home’. @Incrowd

Fotografie – Naomi/Jamie Studio

www.iamrachelkramer.com