Tamino

Vlaamse zanger brengt op 19 oktober debuutplaat Amir uit.

Het album werd geproduceerd door PJ Maertens en Jo Francken en komt uit via het Britse Communion Records.

Naast de aankondiging van het album brengt Tamino ook een nieuwe track uit genaamd Persephone. Bekijk hier de videoclip van Persephone. De conceptvideo werd geregisseerd door Tamino’s broer Ramy. Tamino: “Artiesten zeggen vaak dat songs hun kindjes zijn en dat is niet anders bij mij. Het is misschien ongepast om een favoriet nummer te kiezen, maar ik kan toch redelijk kordaat zeggen dat Persephone enorm van betekenis is voor mij.”

Bijna alle muziek op Amir werd door Tamino zelf ingespeeld, al wordt hij hier en daar ook vergezeld door het Brusselse muziekgezelschap Nagham Zikrayat, dat bestaat uit professionele muzikanten die het vluchtelingenstatuut hebben en voornamelijk afkomstig zijn uit Irak en Syrië.

Amir wordt geopend door het prachtige Habibi en ook de eerdere single Indigo Night, met Radioheads Colin Greenwood op de bas, staat op het album.

Ook Inne Eysermans stak een handje toe. Tamino: “Inne heeft magie aan de plaat toegevoegd. Ik gaf haar oude cassettebandjes met mijn grootvaders muziek, waar zij mee aan de slag ging. Ze maakte er soundscapes mee of vreemde geluiden. Ook al herken je mijn opa’s nummers er niet meer in, ik hou van het idee dat alles gecreëerd is van dingen die me nauw aan het hart liggen.”

Amir past perfect bij elke gemoedstoestand en emotie. Van romantiek tot eenzaamheid en alles daartussen. Tamino: “Sommige songs zijn eerder romantisch van aard, andere dan weer apathisch. Ik kan op beide manieren naar de wereld kijken, afhankelijk van hoe ik me voel. Amir gaat over het zoeken naar een balans.” @Caroline.com