TodaysArt

TodaysArt met uitdagende kunst uit binnen- en buitenland.

Het Haagse festival voor kunst, cultuur en technologie TodaysArt biedt ieder jaar weer een podium voor de meest spraakmakende kunst uit binnen- en buitenland. Het spraakmakende festival in het centrum van Den Haag beleeft alweer haar veertiende editie.

TodaysArt biedt weer spectaculaire voorstellingen met reflectie tussen mens, technologie en cultuur. Met het thema ‘Bubble vision/parallel worlds’ laat het festival de verschillende werelden zien waar mensen deel van uitmaken, maar daarin ook in steeds grotere mate afwezig van zijn door het groeiende belang van computersystemen en automatisering. Een van de bijzondere voorstellingen die tijdens TodaysArt vorm zullen krijgen is ‘Fulldome’, een koepelvormige projectieruimte van 360 graden en een diameter van 15 meter. De koepel zal tijdens het festival onderdak bieden aan vijf immersieve audiovisuele voorstellingen die speciaal voor deze ruimte zijn ontwikkeld

Ook buiten deze koepel zijn velerlei voorstellingen te zien op verschillende locaties. Zoals bijvoorbeeld ‘Les Territoires Éphémères’ door de Russische componiste, dj en geluidskunstenares. Zij is grensverleggend en zal ongetwijfeld TodaysArt weten te verbazen met dit nieuwe audiovisuele werk.

Ook het biotechnologische kunstwerk cellF van de Australische wetenschapper en kunstenaar Guy Ben-Ary, Nathan Thompson, Andrew Fitch en Darren Moore beleeft op TodaysArt zijn nationale première. Het werk vertegenwoordigt de eerste biologische synthesizer ter wereld, of naar eigen zeggen van Ben-Ary zijn ‘rockster alter-ego in een petrischaaltje.’

Daarnaast presenteert TodaysArt de wereldpremière van een unieke voorstelling van de artiestengroep Transforma en muzikant en componist Sascha Ring (Apparat): ‘Manufactory.’ De show presenteert een combinatie van video, dans, muziek en fysiek theater in een meeslepende installatie die reflecteert op de geschiedenis van werkpatronen, van de eerste ambachtslieden tot moderne fabrieken.

Meer over TodaysArt

todaysart.nl

twitter.com/todaysart
facebook.com/todaysart
instagram.com/todaysart