Julio Iglesias

De Julio 100 – Julio Iglesias 5 CD Box.

Op 23 september viert misschien wel de beroemdste zanger van Spaanse bodem, Julio Iglesias, zijn 75ste verjaardag. Dat wordt op muzikaal gebied op grootse wijze gevierd met een 5 CD album waarop al zijn grootste hits terugkomen. De best verkopende Latin Artist aller-tijden (meer dan 300 miljoen verkochte albums) ontving vele awards wereldwijd en is zelfs benoemd tot ereburger van de stad Madrid. Het album ‘De Julio 100’ bevat de greatest hits en allermooiste nummers uit de lange carrière van Julio Iglesias. Met natuurlijk de hits ‘Quiereme Mucho’, ‘Un Canto A Galicia’, ‘Quiero’, ‘Por Un Poco De Tu Amor’ en ’Quiereme’, maar ook met een aantal mooie duetten zoals ‘To All The Girls I’ve Loved Before’ met Willie Nelson, ‘My Love’ met Stevie Wonder, ‘All Of You’ met Diana Ross en verder duetten met Charles Aznavour, Art Garfunkel, Dolly Parton, Nana Mouskouri, Eros Ramazzotti, Frank Sinatra, Sting en Placido Domingo. Behalve alle bekende nummers en tracks van zijn vele albums (100 in totaal!) bevat de box nog twee bonus tracks: de bijzondere samenwerking tussen Julio Iglesias en Jan Smit, en voor het eerst op CD; het Kerstduet ‘Silent Night, Holy Night’ met zijn Nederlandse vrouw Miranda. Het booklet bevat tevens een biografie met “Julio feiten” in chronologische volgorde. Voor fans en bewonderaars in dit een ‘must have’, vooral omdat je zo alle nummers van je geliefde zanger handig bij elkaar hebt op een box (AR)