Metallica

Metallica’s WORLDWIRED Tour naar Johan Cruijff ArenA.

In het kader van hun WorldWired Tour geeft Metallica op dinsdag 11 juni 2019 een concert in de Amsterdamse Johan Cruijff ArenA. Het optreden is onderdeel van een enorme reeks openluchtconcerten in Europa en de UK die de band tussen 1 mei en 25 augustus 2019 langs stadions, parken en zelfs een heus kasteel leidt.

De nieuwe data zijn Metallica’s eerste in de UK en Europa sinds hun tour langs binnenzalen, die liep van september 2017 tot en met mei 2018 en waarmee ze bezoekersrecords verbroken in 29 zalen verspreid over het continent. Dit nieuwe deel van de WorldWired-tournee begint op 1 mei 2019 in Estádio do Restelo in Lissabon, gaat langs 25 locaties in twintig verschillende landen en doet zo’n twaalf steden aan die in 2017 en 2018 niet aan bod kwamen – waaronder Milaan, Zürich, Dublin, Brussel (voor het eerst sinds 1988!), Berlijn, Moskou, Warschau, Boekarest en Göteborg. De band maakt zelfs voor het allereerst haar opwachting in het Noorse Trondheim, het Finse Hämeenlinna en Tartu in Estland.

Met een uitgebreid tourschema als dit keert het Wherever I May Roam Black Ticket terug; een ticket dat toegang geeft tot een willekeurige Metallica-show tijdens deze Europese en Britse tour van 2019. Van A(msterdam) tot Z(ürich) en alle steden daar tussenin hoeven Black Ticket-houders slechts een optreden te kiezen en minstens 48 uur voor de betreffende show een online reservering te maken. Een beperkt aantal van 750 van deze Black Tickets is beschikbaar.

Zoals bij de meeste van Metallica’s WorldWired shows is bij elk gekocht ticket een fysieke of digitale versie van de bands tiende en laatste album, Hardwired…To Self-Destruct, inbegrepen. Bovendien geeft elk concertticket recht op een gratis MP3-download van het bezochte optreden, gemixt en gemasterd door het team achter Hardwired…To Self-Destruct. De gratis downloads van het volledige concert zijn te verkrijgen door de barcode van het concertticket van de betreffende show te scannen of in te voeren via LiveMetallica.com/scan.

Verschillende bijzondere extra’s zijn verkrijgbaar, waaronder premium tickets en speciale mogelijkheden die variëren van vroege toegang tot de concertlocatie en het reizende ‘Memory Remains’-museum tot ontmoetingen met bandleden. @Mojo Concerts

Metallica – WorldWired Tour

Dinsdag 11 juni 2019 | Johan Cruijff ArenA, Amsterdam

Foto’s: Hans Kreutzer