Anna Speller

Zangeres komt met eerste solo-single.

Anna Speller lanceerde eind vorige week haar eerste solo-single Hier mag alles. Over de liefde. Aan de tekst schreef Anna mee. Daarvoor dook ze in haar eigen ervaringen. ‘Dat is kwetsbaar, maar daar ben ik niet bang voor. Ik wil mensen raken.’

Alles ademt Anna
Anna: ‘Het idee komt uit mijn eigen koker. Om het tot leven te brengen heb ik samengewerkt met mensen die ik bewonder en die perfect begrepen wat ik voor ogen had. Daarbij had ik van begin tot eind de touwtjes volledig in handen. Weet je, vroeger werd alles voor me verzonnen en geregeld. Nu ben ik klaar om mijn eigen beslissingen te nemen. Om meer van mezelf te laten zien. Ik denk dat Hier mag alles een heel mooi begin is. Alles ademt Anna.’

Videoclip in nineties-stijl
Voor de tekst en muziek van Hier mag alles sloeg Anna de handen ineen met songwriter/producer/composer Matthijs de Ronden, één van de mannen achter de hits van Nielson. Voor de videoclip koos Anna acteur Manuel Broekman en art director Iman Whitfield. De grootste inspiratie voor het concept van de clip waren de nineties, verklapt Anna. ‘Toen waren clips nog korte films die heel puur werden gedraaid. Denk aan Crazy van Aerosmith. Ik ben dol op die stijl.’

Over Anna Speller
Anna Speller is zangeres en actrice. Op jonge leeftijd breekt ze door met de popgroep K-otic, ontstaan uit het televisieprogramma Starmaker. Eind 2013 covert Anna met drie andere zangeressen Royals van Lorde. De dames vormen met hulp van songwriter/producer Alain Clark een meidenband: ADAM. Anna schrijft het eerste nummer, Weten dat je het waard bent. Ook qua acteren zit Anna niet stil. Ze vertolkt rollen in diverse televisieseries (onder meer Feuten, Onderweg Naar Morgen, Het Glazen Huis) en films (zoals Het Woeden der Gehele Wereld, Honeys en Feuten de Film) en bereikt de finale van Expeditie Robinson 2017.