Don McLean

Legendarische singer-songwriter zorgt voor nostalgische avond.

Op zaterdag 13 oktober stond de Amerikaanse zanger Don McLean in TivoliVredenburg voor een concert. Dat was genieten, vooral voor diegenen die met zijn muziek opgegroeid zijn. A trip to memory lane dus maar ook veel meer.

De legendarische Amerikaanse singer-songwriter Don McLean is verantwoordelijk voor twee van de mooiste nummers uit de popgeschiedenis: het dromerige Vincent (over het leven en lijden van Vincent van Gogh) en American Pie, met een onbegrijpelijk goede tekst waar muziekwetenschappers nog steeds hun tanden op stuk bijten.

Zijn werk is gecoverd door talloze grootheden (Elvis Presley, Madonna, Glen Campbell, George Michael) en het is dan ook niet voor niets dat McLean in 2004 werd opgenomen in de Songwriters Hall Of Fame. Dit jaar verscheen Botanical Gardens, McLeans 21e album! @TivoliVredenburg

Fotografie: Maarten Ederveen www.maartenederveen.nl