Glen Hansard

Singer-songwriter komt naar Koninklijk Theater Carré.

Op donderdag 7 maart 2019 komt Glen Hansard voor een concert naar Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Glen Hansard groeide in de jaren zeventig op in een arbeidersgezin in Dublin. Op zijn 13e ging hij van school om muzikant te worden. Hij speelde op de straten van Dublin waar hij de basis legde voor zijn innemende stagepersona.

Begin jaren negentig richt Hansard de Ierse folk band The Frames op. De band behaalt groot succes in Europa met platina albums en stadionshows in thuisland Ierland. Na zijn tijd met The Frames heeft de Ier in een korte tijd een succesvolle solocarrière opgebouwd. Hansard’s debuut solo album Rhythm and Repose kwam in 2012 met lovende recensies binnen op nummer één in de Billboard’s Folk Chart.

Naast muziek is Hansard ook bekend van zijn rol in de film Once. Waarvoor hij samen met de Tsjechische singer-songwriter Markéta Irglová de soundtrack maakte. Hiervoor won het duo de Academy Award for Best Original Song met het nummer Falling Slowly. De samenwerking voor Once resulteerde in het muzikale duo The Swell Season.

Glen Hansard is een singer-songwriter pur sang. Gewapend met een gitaar en zijn bewogen stemgeluid maakt hij de meest breekbare maar ook krachtige nummers. Al van jongs af aan is hij geïntrigeerd en geïnspireerd door grootheden als Bob Dylan, Leonard Cohen en Van Morrison. Eerder dit jaar kwam zijn meest recente album “Between two shores” uit, waarop die invloeden goed terug te horen zijn.

Hansard stond in november 2016 voor het laatst solo in Nederland op de planken. Ook toen speelde hij in Carré. @Mojo Concerts