LAKSHMI

Fotoserie: Meeslepende voorstelling van LAKSHMI in Theater Dakota.

Op 27 oktober was de tweede try-out van de eerste theatervoorstelling van singer-songwriter LAKSHMI. Deze was in het Haagse Theater Dakota.

ADEM is de eerste nationale theatertour voor LAKSHMI. En het is voor haar meteen het begin van een lange reeks theatervoorstellingen, want de Haarlemse singer-songwriter tourt vanaf 25 oktober tot en met 30 maart langs de Nederlandse theaters. Na veel optredens op een aantal poppodia en festivals debuteert ze nu groots met haar eigen theaterprogramma.

LAKSHMI-ADEM is een modern verhaal over de belevenis van een twintiger en over hoe het is om je als meisje en vrouw in een mannenwereld te bevinden. Hoe je soms de heldin, maar vooral ook de antiheldin bent, de underdogpositie hebt verworven waar je trots op bent. Toch blijft de sterke drang naar perfectie aanwezig, naast de aantrekkingskracht van de uitdaging en het niet doorsnee te zijn.

ADEM is een voorstelling waar je vanaf het allereerste begin in meegesleept wordt. Met naast de mooie zang, de bijzondere performance en de uitstekende begeleiding van haar eigen band sleept LASHMI het publiek mee in haar bijzondere belevingswereld. Ze bezorgt hen een fascinerende totaalervaring waarin muziek en aantrekkelijke visuals een grote rol spelen. Er is tijdens de voorstelling slechts een bescheiden interactie met het publiek. De songs vloeien meest in elkaar over, waardoor de applausmomenten tussendoor beperkt worden. Zo word je ook zonder onderbreking de voorstelling in getrokken.

De liedjes zijn in het Engels maar de monologen tussendoor in het Nederlands en dat geeft een bijzondere combinatie. LAKSHMI vertelt in de voorstelling haar eigen verhaal over hoe een verlegen meisje haar weg vindt. Over het voortdurende verlangen naar erkenning. Een jonge vrouw die erachter komt dat ze op het podium zichzelf zonder schaamte durft te laten zien en nu met haar muziek een groot publiek weet te raken: een aanrader (AR). @Theater Dakota

Fotografie: Anneke Ruys

Kijk voor alla data van de theatervoorstelling op http://lakshmimusic.com/