Mark Knopfler

Zanger/gitarist komt met ‘Down The Road Wherever’-tournaar Ziggo Dome.

Mark Knopfler, een van de zowel artistiek als commercieel meest succesvolle artiesten aller tijden, gaat in 2019 op wereldtournee met zijn band. Knopflers ‘Down The Road Wherever’-tour begint in april in Barcelona en doet daarna de rest van Europa aan, om in juli te eindigen in Verona. Daarna gaat de tournee in augustus en september verder in de Verenigde Staten. Op zondag 23 juni geeft Knopfler een concert in Ziggo Dome in Amsterdam.

Knopfler, die op 16 november zijn negende solo studioalbum ‘Down The Road Wherever’ uitbrengt, heeft toeren altijd beschouwd als een integraal onderdeel van het albumproces; dat loopt van het schrijven van liedjes naar de opnamen en eindigt op tournee, waar de nieuwe nummers naast zijn oude live worden uitgevoerd.

Knopfler, die ‘Down The Road Wherever’ opnam in zijn studio British Grove in West-Londen, toert met een uitgebreide band van tien muzikanten van wie de meesten al meer dan twee decennia met hem samenwerken: Guy Fletcher (keyboards), Richard Bennett (gitaar), Jim Cox (piano), Mike McGoldrick (whistle en fluit), John McCusker (viool en cittern), Glenn Worf (bas), Danny Cummings (percussie) en Ian Thomas (drums). Nieuw bij de band zijn Graeme Blebins (saxofoon) en Tom Walsh (trompet).

‘Down The Road Wherever’ bevat veertien smaakvolle, nieuwe Knopfler-songs geïnspireerd op een breed scala aan onderwerpen, waaronder zijn begintijd met Dire Straits in Deptford, een voetbalfan die verdwaalt in een vreemde stad, een muzikant die door de sneeuw naar huis snelt en een man wiens tijd erop zit in zijn plaatselijke eetcafé.

@Mojo Concerts

AN EVENING WITH MARK KNOPFLER
Zondag 23 juni, Ziggo Dome, Amsterdam

Foto: Paul Barendregt