Tags

Related Posts

Share This

Sandra van Nieuwland

Sandra van Nieuwland’s ‘Human Alien’ beleeft grootse première.

In een druk bezochte Stadsschouwburg in Haarlem vond op zaterdag 20 oktober jl. de  première plaats van Sandra’s ‘Human Alien’. De voorbode van een veelbelovende theatertour door Nederland. De ‘golden voice’ van Sandra weet telkens weer met mooie nummers met een goed verhaal, het publiek te betoveren. Haar zuivere en aparte stemgeluid maakt indruk op de mensen.

In 2012 was Sandra van Nieuwland één van de favorieten van het derde seizoen van The Voice Of Holland. Tot ieders verbazing haalde ze de finale niet, maar dat had geen gevolgen voor het succes van Sandra. De zangeres uit Dordrecht scoorde onder meer een hit met ‘Hunter’, bracht eerder drie albums uit en tourde door de theaters van heel Nederland. Nu dan is zij haar nieuwe theatertour gestart met een succesvolle première, die luistert naar de gelijknamige naam van haar onlangs uitgebrachte single: ‘Human Alien’.

De veelzijdigheid van Sandra (zang en keyboard) en de mooie nummers is aangenaam voor het publiek. De interacties met de zaal zijn ook mooi gedoceerd aanwezig. Even zelfs, gaat ze voor een song in het publiek zitten met basgitarist Chris Kikic. Een bijzondere interactie, met een nummer dat veel indruk achterlaat. En daar komen de mensen voor. Met zo’n performance ontkom je dan ook niet aan enkele toegiften!

De basis van ’Human Alien’ werd 2,5 jaar geleden gelegd in een vorm van zelfreflectie, toen Van Nieuwland merkte dat er iets moest veranderen in haar leven. Het is inmiddels al de vierde plaat van de zangeres en tevens het eerste album dat ze in eigen beheer maakte, “vanuit zin, liefde en drang om iets persoonlijks te maken”. “Ik was vermoeid. Ik wilde even niet in de belangstelling staan en bezig zijn met hoe anderen naar me kijken.” De zangeres dacht na over de kern, haar ‘echte zelf’ en de verschillende rollen die ze in het leven speelt.

Je bent een mens, in welke hoedanigheid dan ook. Wellicht voel je je weleens anders dan anderen, anders dan jezelf, los van de wereld. Vanaf je geboorte leer je langzamerhand hoe je een mens bent. Los van anderen. Je bouwt je identiteit, persoonlijkheid en je geloofssystemen op van hoe jij en de wereld in elkaar zitten. Dit wordt je realiteit. Hoe sterker dit concept, hoe meer je ‘alienated’ (vervreemd) raakt van je échte ‘ik’. Wie zijn we in essentie? Moeten we speciaal zijn en uniek? Wie ben je echt? Sandra probeert het te vangen in haar muziek en overbluft je met de werkelijkheid.

​‘Human Alien’ is de eerste single van het nieuwe album van Sandra van Nieuwland, dat de basis vormt voor deze nieuwe muzikale show. Deze week zal ook het nummer ‘One of You’ van het nieuwe album als single uitgebracht worden. Naast haar uitgebreide repertoire van prachtige nummers brengt zij tevens veel nieuwe songs ten gehore. Zowel ruimtelijk als intiem brengt Sandra met haar band songs met een verhaal. Waarbij het eigenlijk gaat om het ontsnappen aan deze verhalen.

Tourdata voor deze mooie show zijn te vinden op https://www.sandravannieuwland.com/

Tekst en fotografie: Jerrold Mallee