Tokio Hotel

Duitse elektropoprock band komt met DeMelancholic Paradise Tour’ naar Nederland.

Tokio Hotel komt in het kader van hun 15-jarige jubileum voor twee shows naar Nederland. Op woensdag 15 mei staan ze in de Melkweg, Amsterdam en op donderdag 16 mei in Effenaar, Eindhoven. De shows zijn onderdeel van de ‘Melancholic Paradise Tour’ en een vervolg op de succesvolle ‘Dream Machine Tour 2017’. De set belooft spectaculair te worden met een groot aantal verrassingen voor de fans, maar bevat ook nieuwe muziek van het in 2019 te verschijnen album.

De band rondom de tweeling Tom en Bill Kaulitz heeft meer dan tien miljoen platen verkocht, voor 500.000 man opgetreden bij de Eiffeltoren en platina behaald in meer dan 68 landen. Er zijn weinig bands die zulke cijfers kunnen laten zien en al helemaal niet voordat ook maar iemand in de groep 25 was. Maar de Duitsers van Tokio Hotel lukte dat wel. Hun laatste album ‘Dream Machine’ markeerde een artistieke metamorfose, waarmee de band zich ontdeed van het tienerhype-imago en zich definitief vestigde als internationaal vermaarde groep.

Tienersterren
Tokio Hotel debuteerde als piepjonge band meteen met een monsterhit. ‘Durch den Monsun’ werd een van de grootste hits van 2005 en haalde de nummer-1 positie in meerdere landen. De track viel bij veel mensen in goede aarde en de flamboyante verschijning van zanger en frontman Bill Kaulitz deed menig tienerhart kloppen. ‘The aliens’ zoals de fans zichzelf noemen, hadden er een nieuwe held bij en door debuutalbum ‘Schrei’ voor een deel te vertalen naar het Engelstalige album ‘Scream’, wist de band ook aan de overkant van de oceaan te scoren. @Greenhouse Talent

15.05.2019 Melkweg, Amsterdam
Verkoop vanaf 06.11.2018 om 10:00 uur via www.ticketmaster.nl
16.05.2019 Effenaar, Eindhoven
Verkoop vanaf 06.11.2018 om 10:00 uur via www.ticketmaster.nl