Tony Bennett & Diana Krall

Tony Bennett & Diana Krall blazen Gershwin jazz standards nieuw leven in.

Zowel de Amerikaanse meester crooner Tony Bennett als de Canadese jazzvedette Diana Krall koesteren een grote belangstelling voor het Great American Songbook. Die liefde leggen ze nu neer in een gezamenlijk album ‘Love Is here To Stay’ met daarop alleen maar songs van George en Ira Gershwin, twee van de grootste jazz vocalisten aller tijden. Dat is al vaak gedaan, zou je denken, maar in deze combinatie worden de songs wel naar een extra hoog niveau getild. Dat komt vooral omdat de twee ervoor zorgen dat de nummers nieuw leven ingeblazen worden door speciale interpretaties en de bijzondere begeleiding: het sublieme pianospel van Krall, maar ook aangevuld met het pianotrio van Bill Charlap. 12 liedjes in totaal vind je op deze cd, waarvan ‘S’Wonderful’, ‘Thay Can’t take That Away From Me’, ‘Love is Here To Stay’ en ‘I’ve Got A Crush On You’ echte pareltjes zijn. Opvallend is het hoe de kwaliteit van de stem van de 92-jarige Bennett nog steeds overeind staat, ook in de solotrack ‘Who Cares? ‘aan het eind van de plaat. Ook van Diana Krall staat er een solo-nummer op: het overtuigende ‘But Not For Me’. Interessant is ook ‘Fascinating Rhythm’, het allereerste nummer dat Tony Bennett ooit opnam. Dat was in 1949 toen hij nog onder de naam Joe Bari optrad. ‘Love Is here To Stay’ is een mooi album waarop beide jazz-artiesten het beste geven wat ze in huis hebben.